Щастлива празнична вечер за българския бизнес - така накратко може

...
Щастлива празнична вечер за българския бизнес - така накратко може
Коментари Харесай

„Мистър и Мисис Икономика“ 2022 в снимки

Щастлива празнична вечер за българския бизнес - по този начин в резюме може да се опише церемония церемонията по връчването на премиите „ Мистър и Мисис Икономика “ за достиженията през 2022 година, която се организира на 15 ноември в София Тех Парк. По традиция списание „ Икономика “ и най-голямата работодателска организация в страната – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), раздадоха оценките за върхови достижения в бизнеса и стопанската система.

Вече 32 години тези оценки са одобрявани с наслада от бизнеса, като самопризнание за труда, усърдието, творчеството, нововъведенията и предприемчивостта на бизнес водачите в страната. Номинациите бяха прегледани от 29-имата членове на Управителния съвет на КРИБ, които избраха спечелилите в състезанието.

Конкурсът се организира от 1990 година насам и в негов знак се трансформира стаутетката „ Рибарят и златната рибка “ на скулптора Ставри Калинов, който нощес бе приветстван от присъстващите в залата освен поради гения си, само че и тъй като означи своя рожден ден.



Ставри Калинов с щерка си Реджина

" Този конкурс е голяма отговорност и е значимо да се знае, че оценките се връчват след гласоподаване от 29-имата членове на УС на КРИБ. Те съставляват 12 хиляди компании, 800 000 работещи в тях, и произвеждащи три четвърти от Брутният вътрешен продукт на България ", сподели ръководителят на УС Кирил Домусчиев в приветствието си към гостите. Заради огромния брой номинации в три категории бяха наградени по двама представители на бизнеса.

 Кирил Домусчиев

" Бях доста впечатлен, че в година на рецесии – постковид, война в Украйна, енергийна, политическа, икономическа, обществена рецесии, виждаме компании, които са постигнали основни триумфи и резултати “, означи Домусчиев. И още: " Износът на България пораства с близо 40%, което демонстрира, че бизнесът е резистентен и може да устоя в толкоз тежки рецесии. Радвам се, че тези компании могат да са образец за всички нас – по какъв начин в тези тежки времена можем да имаме високи достижения, макар че всеки ден се борим с цените на тока, на газа, с всички други проблеми по отношение на енергийната рецесия “.

Големите награди отидоха при ръководителя на Надзорния съвет на „ Асарел-Медет “ Димитър Цоцорков и ръководещия шеф на „ Метрореклама “ („ Моушън Артс “ ООД) Зарина Генчева. Те са носителите на „ Мистър Икономика “ и „ Мисис Икономика “ за 2022 година

Призът „ Мистър Икономика “ бе връчен от вицепрезидента Илияна Йотова, а оценката „ Мисис Икономика “ – от министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

„ Пандемия, политическа неустойчивост, рецесиите следваха една след друга, само че вие с вашата работа доказахте, че няма невъзможни неща и българската стопанска система все пак се развива и вие давате работни места и заплати на доста хора, за което  откровено ви благодаря. Списание „ Икономика “ минава през компликациите и има свое бъдеще ", обърна се вицепрезидентът Илияна Йотова към членовете на КРИБ и към гостите.

  

Димитър Цоцорков получи премията си от вицепрезидента Илияна Йотова

„ Приемам тази премия с признателност към екипа на „ Асарел-Медет “, само че и към татко ми проф. доктор Лъчезар Цоцорков, който не е сред нас, само че е идеологът на компанията за устойчивото развиване и подпомагането на районите. Защото каква изгода има да си сполучлив, в случай че не споделяш своя триумф “,  сподели Димитър Цоцорков от трибуната.

„ Изминаха 33 години от началото на българския преход и виждаме серия от рецесии, които помогнаха на българския бизнес да стане адаптивен и еластичен, да стане резистентен. През 2021 година Брутният вътрешен продукт е повишен със 7,6%, което демонстрира, че българските компании желаят и могат повече. Поздравявам хората в тази зала, това сте вие, които намирахте новаторски решения, завладяхте нови пазари и преодоляхте доста рецесии. Днес наградените са няколко, само че приветствие заслужават всички ", увери министърът на стопанската система и индустрията Никола Стоянов.

  

Министър Никола Стоянов връчи наградата на Зарина Генчева

„ Моят свекър и моят дядо образуваха у мен желанието да ходя напред, да надвивам и да подхващам. Обичам да съм бизнесмен, да сътворявам и да не отстъпвам “ – уточни в прочувственото си слово Зарина Генчева при приемането на високото отличие.

Тази година в състезанието, определян като „ Оскарите на бизнеса “, с изключение на огромните победи, има три категории – „ Дигитализация “, „ Иновации и технологии “ и „ Пазарна агресия “. В категория „ Дигитализация “ отличени бяха Владимир Доков, изпълнителен шеф на „ Евро Геймс Технолоджи “, и Любомир Пейновски, мажоритарен притежател на „ Клийнтех България “. Призовете връчи министърът на електронното ръководство Георги Тодоров.

„ За мен е чест да връча тези оценки на хората, които съумяха да докарат бъдещето в нашето настояще “, сподели той.



Министър Георги Тодоров и Владимир Доков

Владимир Доков означи: „ В момента в нашата промишленост ние сме в Топ 5 в света и не бихме могли да реализираме това без дигитализацията. Тя е като кръвоносните съдове в един организъм  - в случай че те работят добре, всичко е наред. Радвам се, че тази премия идва тъкмо при нас, тъй като зная какъв труд и какъв брой хора стоят зад тези достижения “.

Любомир Пейновски бе отличен поради самодейността „ Европейски дигитален иновационен хъб “ за цифровизация на строителния отрасъл у нас.

  

Министър Тодоров и Любомир Пейновски

„ Пожелавам на всички работодатели неизчерпаема сила, с цел да продължат да основават работни места и да опитваме да вършим България прелестно място за живеене и кариерно развиване “, съобщи той.

Награди в категория „ Иновации и технологии “ получиха Иван Папазов, ръководител на Съвета на шефовете и основен изпълнителен шеф на „ ВП Брандс Интернешънъл “, и Силвен Коло, шеф на „ Мелексис България “. Отличията връчи Мила Маречкова, изпълнителен шеф на БАТ България и член на УС на КРИБ.

 Иван Папазов и Мила Маречкова

Иван Папазов благодари с думите: „ Всеки от присъстващите в тази зала е потвърдил себе си и има правото да застане на тази сцена. Ние сме се убедили, че с цел да си компания №1 в сектора, в който работиш, би трябвало да си новаторски “.

Силвен Коло увери, че „ Мелексис България “ ще продължава да развива високи технологии за автомобилния бранш.

 Силвен Коло

В категория „ Пазарна агресия “ бяха отличени Румен Цонев, ръководител на Съвета на шефовете и основен изпълнителен шеф на „ Холдинг КЦМ 2000 “, и Златислав Ивков – общоприет шеф на „ Стомана Индъстри “. Призовете им връчи Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Yettel и член на УС на КРИБ. „ Това е чудесна вечер, в която даваме награди на най-хубавите от най-хубавите “, акцентира той.



Джейсън Кинг (вляво) връчи премията на Златилсав Ивков

Наградата за КЦМ получи Стоян Пехливанов, основен шеф „ Оперативно ръководство “ на холдинга, заради отсъствието на господин Цонев от България. „ Организаторите подвигат летвата всяка година, журито е оценило нашата работа и желанието ни за развиване и напредък. Декларираме, че всичко това е единствено едно положително начало. Знаем, че в комплицираната бизнес конюнктура се желае смелост и доста работа “, означи той.

 Стоян Пехливанов

По традиция в границите на състезанието беше връчена и специфична премия от името на КРИБ и списание „ Икономика “. Тази година тя отиде при проф. дтн инж. Николай Вълканов, ръководител на Съвета на шефовете на „ Минстрой Холдинг “, за корпоративната политика на компанията, подкрепяща редица значими обществени дела. Призът връчи Боряна Манолова, основен изпълнителен шеф на „ Сименс “ и зам.-председател на Управителния съвет на КРИБ.

„ Да инвестираш в личните си чиновници, в екологични и обществени планове, има висока възвръщаемост “, акцентира тя.



Боряна Манолова и проф. дтн инж. Николай Вълканов

„ Живеем в тежко време и бизнесът е задължен да оказва помощ в университетите, в лечебните заведения, в селищата, където работим, в местата, където построяваме нашите заводи и фабрики. Получил съм доста награди в моя живот, само че тази ме радва най-вече. Социалната отговорност би трябвало да е задача номер едно на всички “, акцентира проф. Вълканов.

Почетният Златен знак на КРИБ беше връчен на районната организация КРИБ Перник с ръководител Георги Милев от изпълнителния шеф на КРИБ Евгений Иванов. Той показа признателността на конфедерацията към господин Милев, който от години оказва помощ работодателската организация да излезе отвън София.



Георги Милев (вляво) и Евгений Иванов

Цялата гала по награждаването на спечелилите в състезанието „ Мистър и Мисис Икономика “ 2022 ще бъде излъчена по Българската национална телевизия на 20 ноември от 22,50 ч.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинМистър и Мисис Икономика ПоследниНай-четениКомпании 64 „ Мистър и Мисис Икономика “ 2022 в фотоси Политика 560 „ Защо ви е боязън от контрол, господин Лорер? “: Пулев трансформира контрола във ФнФ Бюджет и финанси 2435 Пенсионерите ще получат по 70 лева коледна добавка Бюджет и финанси 928 Еврозоната ще се потопи в по-дълбока криза от предстоящото Политика 8426 И Швеция блокира България за Шенген Индустрии 7310 Производителите на електрически автомобили горят пари с огромна скорост Любопитно 6190 Най-скъпият Мондиал в историята: Цените хвърчат, само че билети и места няма Накратко 5712 Вечерни вести: Швеция стопира България за Шенген; Летище Русе пред неуспех Всички новиниОще от КомпанииВиж всичкиДимитър Цоцорков и Зарина Генчева са Мистър и Мисис Икономика 2022Мила Маречкова: Конкурсът „ Мистър и Мисис Икономика “ вдъхновяваНад 1 милион кредитори ще има да взимат от криптоборсата FTXДомусчиев: Българският бизнес се потвърди като резистентен в тежки рецесии Следвай ни в обществените мрежи
RSS Получи последните вести на пощаЗапиши меИкономикаБюджет и финансиЕвропариИнфраструктураЕнергетикаТранспортЗемеделиеТуризъмПазар на трудаБизнесКомпанииИндустрииИновацииПазариФинансиИмотиРегулацииОбществоПолитикаЛични финансиДемографияОбразованиеЗдравеопазванеГрадоустройство

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР