Щастлив съм, че заедно в духа на мир и разбирателство,

...
Щастлив съм, че заедно в духа на мир и разбирателство,
Коментари Харесай

Пролетен събор в с. Могилец събра земляци

Щастлив съм, че дружно в духа на мир и съгласие, отпразнувахме обичайния „ Пролетен събор “ в село Могилец, община Омуртаг.

Наричаме го още землячески събор, тъй като без значение от етнос или вяра, всички родом от тези земи се събират, с цел да честват дружно. Духът на толерантността е роден тук, тук живее и тук сме за образец за единодушие и съпричастност към близък, съобщи националният представител на Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов.
 Могилец1
Политиката би трябвало да е учредена на тези полезности, на това съгласие, да търсим и предлагаме единение, заедност, консенсус, общ път за всички нас и нови национални цели. Това е философията на Движението за права и свободи, това е нашата политика – заедност, единение и приемливост, сподели Ибрямов, обръщайки се към всички присъстващи. Депутатът ги поздрави с настъпващия Байрам.
 Могилец2
Празникът беше почетен и народните представители на Движение за права и свободи Имрен Мехмедова, Сезгин Мехмед, водач на Младежко Движение за права и свободи, кметовете на община Омуртаг – Ешреф Ешрефов и на село Могилец – Хюсеин Хасан, които бяха общителни домакини на мероприятието, кметовете на Опака – Мехидин Кадиров и Антоново – Хайредин Мехмедов, общински ръководители на Движение за права и свободи, Ерджан Чалъшкан – представител на кмета на Община Силиври и ръководител на Сдружението на търговците в Силиври, Хюсеин Догру – областен кмет на Йешилтепе/ Ергене, Тургут Шентюрк – областен кмет на Саглъкмалеси /Ергене, Ефраим Камберов и Юсуф Селимов – европейски и международни първенци по битка и доста други поданици и посетители на празника.
 Могилец3
По време на събора всички участници имаха удоволствието да се насладят на богата фолклорна стратегия, на обичайните национални битки, както и на осъществяванията на известния поп-фолк реализатор Тони Стораро.
 Могилец4  Могилец5  Могилец6  Могилец7  Могилец8
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР