ЩАСТИЕТО НЕ Е НЕЩО, КОЕТО НАМИРАМЕ. ТО Е НЕЩО, КОЕТО

...
ЩАСТИЕТО НЕ Е НЕЩО, КОЕТО НАМИРАМЕ. ТО Е НЕЩО, КОЕТО
Коментари Харесай

10 неща, на които умните майки учат дъщерите си

ЩАСТИЕТО НЕ Е НЕЩО, КОЕТО НАМИРАМЕ. Търговско отделение Е НЕЩО, КОЕТО СЪЗДАВАМЕ

Щастливият живот не се самосъздава. Да изградиш живота си, тъй че да дава отговор на твоята лична вътрешна същина, лишава доста труд и неизменност, и най-много осъзнатост. Изсква се невероятна храброст да се можеш да откриваш положителното в видимо безнадеждните обстановки. Дъщеря, която вижда по какъв начин майка й умишлено гради щастието си и поема отговорност за живота си, ще се научи един ден да прави същото.

ХУБАВО Е ДА МОЖЕШ ДА РАЗЧИТАШ НА ДРУГИТЕ

Една интелигентна майка в никакъв случай няма да накара щерка си да се почувства зле, за това, че има потребност от помощ. Това един ден, ще я трансформира във възрастен, който няма да се опасява да помоли за помощ, когато се нуждае от нея. Всички се нуждаем от поддръжка от време на време и е необикновено да открием какъв брой доста хора са склонни да ни окажат такава, стига да можем намерено да помолим. Умната майка също ще научи щерка си на разликата сред това да помолиш за помощ и да изискваш/настояваш/просиш такава. Това може да се случи единствено, в случай че детето се научи да приема „ не “ като вероятен и напълно естествен отговор, който не трябва да провокира отрицателни страсти и преживявания.

ЧРЕЗ ДОБРОТА И ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ ЩЕ Я НАУЧИ КАК САМАТА ТЯ ДА БЪДЕ РОДИТЕЛ

Децата се учат посредством образец и е необикновено какъв брой неща попиват, без даже да желаят. Поради тази причина, всички ние имаме естествената податливост да използваме родителските тактики на нашите лични майки, когато самите ние станем такива. Умната майка ще възпитава щерка си по този начин, че когато порасне образецът, който й е дала да е добър, а не инстинкт, против който би трябвало да се бори.

ВИНАГИ ДА ИМА ВЯРА. ДА ЗНАЕ, ЧЕ НАКРАЯ ВСИЧКО СИ ИДВА НА МЯСТОТО

Дъщеря, която вижда, че майка й се оправя с неприятностите и се бори в живота с самообладание и религия, научава същото. Умната майка ще въоръжи щерка си с най-хубавата съгласно нея философия, духовни вярвания или с елементарното чувство за доверие във Вселената и ще я научи по какъв начин да ги употребява в житейския си път, когато неизбежно се сблъска с компликации и премеждия.

ДА ЗАБРАВИ ЗА „ КАКВО Е МОЖЕЛО ДА БЪДЕ “

Това, което е значимо е това, което е сега. Умната майка учи дъщерите си да намират благополучие в сегашния миг, вместо да прекарват времето си във вайкане „ какво е можело да бъде “. Този умствен модел има толкоз разнородни разновидности, единствената цел, на които е да ни изтезават, че колкото по-бързо се отървем от тях, толкоз по-стойностен и пълностоен ще е животът ни. Човек съществува единствено и само „ в този момент “ и това, което прави тъкмо в този единствен миг е това, което има значение. Затова е добре да се замисли тъкмо по какъв начин желае да го прекара.

ДА СИ ЖЕНА НЕ Е ЛЕСНО

Нашият свят е непочтен към дамите по хиляди разнообразни способи. Умната майка ще научи щерка си по какъв начин да приема провокациите на женствеността си с достолепие, признателност и честност и по какъв начин да се оправя с половата дискриминация, когато един ден неизбежно се сблъска с нея. И най-важното, ще учи синовете си да почитат и ценят дамите.

СИЛАТА И МЕКОТАТА МОГАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ ЗАЕДНО

Емоционалната просветеност на дамата и потенциала й за съпричастност не са недостатъци. Те са мощ. Те не влизат в спор със способността да се изправяш пред предизвикателство и да преодоляваш трудности. В реалност, ги усъвършенства.

НАЙ-ВАЖНИЯТ ЧОВЕК, С КОГОТО ТРЯБВА ДА ИЗГРАДИ ВРЪЗКА Е ТЯ САМАТА

Приоритет за умните дами е да обичат себе си. Това не е по никакъв начин елементарно. Светът не подкрепя изключително този развой. Умната жена схваща, че не прави това единствено за себе си. Тя учи децата си да вършат същото, тъй като самопознанието и самоприемането е единствената основа на почтения живот.

САМОДОСТАТЪЧНОСТ

Умната жена знае, че на щерка й не е необходим мъж, с цел да се усеща цяла и приключена. Тя е изцяло задоволителна, такава, каквато е. Любовта е прелестно нещо и може да се открие на милион места, които не е наложително да включват брак. Или с други думи, не е нужно една жена безусловно да влезе в ролята на нечия брачна половинка, с цел да е пълноценно човешко създание. Когато и в случай че реши да го направи, желанието й би трябвало да е в действителност съкровено и идващо от най-дълбоките глъбини на същността й.

БЕЗУСЛОВНАТА ЛЮБОВ СЪЩЕСТВУВА

На това можеш да научиш другите единствено с персонален образец. Когато майката обича децата си абсолютно, тя им дава най-ценния подарък на света.

„ Майка ми искаше да бъда нейните криле, с цел да хвърча по този начин, както тя в никакъв случай не е имала смелостта да лети. Обичам я поради това. Обичам това, че е родила личните си криле “, споделя Ерика Джонг. Наистина умната жена дава на щерка си мощ, която тя самата в никакъв случай не е мислила, че е допустима. Тя отглежда жена, която ще лети по-високо, в сравнение с тя в миналото е могла. Най-голямата наслада в живота й ще е да следи този полет.

Източник: iheartintelligence.com
Картини: Berthe Morisot, Mary Cassatt

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР