Щастието е доста неопределено състояние. Понякога намират щастливите хора за

...
Щастието е доста неопределено състояние. Понякога намират щастливите хора за
Коментари Харесай

Как да се предпазим от енергийните вампири

Щастието е много несигурно положение. Понякога намират щастливите хора за дразнещи и повърхностни и все пак са привлечени от тях. Усмихнати, енергични, общителни, цялостни с възторг и оптимистични. Това ги отличава от нещастните хора - постоянно апатични, склонни към недоволство, енергийни вампири, които напълно не наподобяват на готическия красавец Иън Сомърхолдър („ Дневниците на вампира “) или на най-сексуалния върколак - Робърт Патисън ( “Здрач “), само че умеят да пият кръв и да ти късат нервите, пишат нашите другари от viewsofia.com.

Щастието и нещастието са заразителни и значим източник на злощастие са " енергийните вампири ", които безусловно изсмукват щастието на някой различен.

Може да се разпознават три съществени вида енергийни вампири:

Тип мърморко. Това са хронично нещастни хора – песимисти, изпълнени с безпокойствие и неспокойствие. Тъй като отрицателните страсти са по-заразителни, в сравнение с позитивните, и се резервират за по-дълго, един постоянно неудовлетворен човек може доста бързо да болести със своето неодобрение цяла група.

Заядливите хора не почитат другите, непрекъснато си основават неприятности, виждат единствено минусите на хората, държат се жестоко или грубо, популяризират злословия, смущават хората. Те са злонамерено подигравателни, командват близките, изискват незаслужени привилегии, крият значима информация, когато разговорят се стремят да преобладават. Тяхното държание подкопава доверието и унижава събеседника.

Безделниците се стремят да трансферират своята част от работата на другите. Околните се наскърбяват, чувствайки се употребявани. Понякога безделниците умишлено показват личната си непросветеност, с цел да избегнат работата. Те се бавят с вярата, че работата ще я свърши някой различен. Има безделници, които непрекъснато се нуждаят от внимание и помощ, стремят се да отклонят вниманието на другите и да ги експлоатират.

Енергийните вампирите освен, че се държат зле, само че и заразяват другите със своето държание. В наличието на мърморко, злобар или лентяй ние неумишлено започваме да му подражаваме. Този вид държание става всекидневно, а задръжките падат. Проучванията демонстрират, че членът на групата с най-ниските индикатори на разсъдливост, словоохотливост и прочувствена непоклатимост, постоянно задава тона за държанието на цялата група.

Доста постоянно се сблъскваме със злобари, а множеството хора мърморят понякога. Можем ли да се отървем от своята негативност?

Много постоянно това не е допустимо. Най-тъжното е, че благополучен може да бъде единствено този, който към този момент е бил благополучен.

Как по този начин? Нали, тази причинност изключва изцяло устрема към благополучие. Това е като да кажем, че най-хубавият метод да не напълнеем е постоянно да бъдем стройни. И въпреки всичко, тази информация може да ни бъде потребна. Това е значимо, когато нещастието на някой, въздейства директно и на нас. Ако разговаряш за постъпване на работа с шеф, който явно от нищо не е задоволен, незабавно ще ти стане ясно, че и от твоята работа също няма да бъде задоволен. Ако се каниш да встъпиш в брак с човек, цялостен с отрицателни страсти, очаквай и в бъдеще той също да бъде надъхан отрицателно.

За да определим дали един човек ще бъде благополучен в бъдеще, би трябвало да погледнем в предишното му.

Как да се предпазиш от енергийните вампири

1.Не оставай уединено с енергиен върколак. Присъствието на повече хора постоянно отслабва неговото въздействие.
2.Старай се да общуваш с такива хора " електронно ". Контролирането на прочувствените реакции при персонален контакт е доста по-трудно. Когато се води преписка е по-лесно да се резервира успокоение.

3.Чувството за комизъм оказва помощ да се решат и най-сложните обстановки.

4.Hедей да се противопоставяш на песимистични и отрицателни изказвания - удостовери ги. Енергийните вампири губят интерес към тези, които споделят техните възгледи.

5.Дръж се по метода, по който искаш да се чувстваш. В компанията на енергиен върколак, човек доста елементарно стартира да се оплаква и остро да подлага на критика другите. Живей по личните си стандарти, без да се поддаваш на непознатото въздействие.

6.И най-важното: занимавай се със своята работа. Понякога ти се желае да утешиш мърморкото, само че вместо да оправяш настроението на някой различен, напомни си тези прелестни истини:

Щастливите хора вършат другите щастливи.

Не можеш да накараш другите да бъдат щастливи.

Никой не може да те принуди да бъдеш благополучен.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР