Щангистката Даяна Димитрова е хваната за втори път с допинг.

...
Щангистката Даяна Димитрова е хваната за втори път с допинг.
Коментари Харесай

Наша щангистка отново хваната с допинг

Щангистката Даяна Димитрова е хваната за повторно с допинг. Състезателката от Спортен клуб по повдигане на тежести „ Добрич” е дала позитивна проба за диуретика фуросемид по време на Европейското състезание за младежи и девойки в полския град Замосп през октомври. Там тя завоюва шампионската купа в категория до 48 кг с дуел от 164 кг.

От федерацията по щанги потвърдиха за случая, като го дефинираха като нейна персонална неточност. Оказа се, че Даяна не е била на лагер с националите, а се е включила към тима напряко на самолета за Полша.

Добричлийката беше хваната с фуросемид и преди Световното състезание за кадети в Тайланд през април 2017 година, а по-късно бе осъдена за 6 месеца. Нейният треньор Божидар Божилов пък получи наказване от 4 години поради засечени с допинг негови състезатели.

Фуросемидът е неразрешен като маскиращ сътрудник за потреблението на стероиди.

Резултат от втората проба на Даяна се чака до края на годината, само че съгласно експерти той ще удостовери първия. Ако това стане, Димитрова рискува доживотно наказване.

Положителната проба на българката може да навреди на присъединяване ни на олимпийските игри в Токио, тъй като ще има ограничавания за страните с доста позитивни проби.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР