Шоуменът Слави Трифонов атакува президента Румен Радев, че не е

...
Шоуменът Слави Трифонов атакува президента Румен Радев, че не е
Коментари Харесай

Трифонов изригна срещу Радев: Той не е същият смел генерал, който преди 9 години...


Шоуменът Слави Трифонов нападна президента Румен Радев, че не е подкрепил инициирания от него референдум, а пред българи в Съединени американски щати е декларирал, че застава зад него.
Повод за острата реакция на водещия на " Шоуто на Слави " са думи на президента по време на визитата му в Чикаго. Според Трифонов той не е подкрепил референдума за въвеждане на мажоритарна изборна система, а пред сънародниците ни там е трансферирал виновността на депутатите. Затова, съгласно телевизионния водещ, е тъпо, че президентът не е същият " самоуверен военачалник ", който е интервюирал преди 9 година, пише dnes.dir.bg.

Ето какво написа във Facebook Трифонов, който в последните дни направи поръчка за влизане на политиката посредством " кастинг " за младежи, които да заменят сегашните политици:

" Българите в Чикаго попитали президента Румен Радев „ за референдума на Слави Трифонов “. Хората ръкопляскали, а президентът споделил: „ Не знам за какво депутатите взеха решение по този начин “. 

Г-н президент, нямахте ли доблестта да кажете в очите на нашите сънародници, че в действителност вие не подкрепяте волята на българските жители, изразена на референдума? Че вие, определеният президент на втори тур от 2 063 032 души, неглижирате волята на 2 509 864 българи, които изрично желаеха да избират депутатите си с мажоритарен избор в два тура? 

Че вие, също като госпожа Корнелия Нинова, сте последовател на немската смесена изборна система, която, както се видя тези дни, е повече пропорционална, в сравнение с мажоритарна.

Г-н президент, нямахте ли достойнството да кажете в очите на нашите сънародници, че не са били добре осведомени за особеностите на мажоритарния избор? Както твърдяхте в едно изявление по БНР след референдума. 

Г-н президент, нямахте ли смелостта да кажете в очите на нашите сънародници, че сте срещу държавната дотация за партиите да стане 1 лев на получен глас? Да ви напомня какво казахте при първата си тирада в Народното събрание: 
„ Парите за партиите следва да се лимитират сензитивно, само че с ясното схващане, че лишени от рационално финансиране, партиите ще станат още по-зависими от лобисти и външни фактори “. Субсидията до ден сегашен е 11 лв. на глас. 

Г-н президент, още с полагането на клетва в Народното събрание, вие се вляхте в редиците на прогнилата политическа класа. И уверено мога да заявя, че решенията от референдума не се трансфораха в закон, не тъй като депутатите взеха решение по този начин, а тъй като всички заедно решихте по този начин. Ако вие бяхте толкоз угрижен за волята на българските жители, изразена на реферeндума от 6 ноември 2016 година, можехте да извършите това, което ви разрешава Конституцията на Република България. Член. 98, алинея 2 от Конституцията споделя: „ Президентът на републиката насочва обръщения към народа и Народното събрание. “ 

Народното събрание не съблюдава законовия период за разглеждане на резултатите от референдума. Този период изтече на 14 септември. Ето за какво, на 7 септември, примерно, вие можехте да се явите в Народното събрание и да отсечете почтено като президент: „ Решете за референдума! Имате още една седмица! “ 

Преди време в предаването си споделих нещо, което ще кажа и през днешния ден. Преди девет години на посетители ми беше един военачалник - самоуверен, заслужен авиатор. Мъж на място. Жалко, че президентът, който имаме през днешния ден, не е като него ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

Харесайте ни във FB
``
рекламаКоментариКоментирай посредством Фейсбук  0  0 1515 (преди 24 минути) Рейтинг: 0 | Одобрение: 0 льотчика ще му смачка фасона! "не хвърляй камък по рядко лайно, че ще те изпръска! " Напиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР