Шотландският здравен министър Майкъл Матесън подаде оставка днес след скандал

...
Шотландският здравен министър Майкъл Матесън подаде оставка днес след скандал
Коментари Харесай

Шотландски министър подаде оставка заради телефонна сметка

Шотландският здравен министър Майкъл Матесън подаде оставка през днешния ден след скандал поради телефонна сметка в размер на 11 000 английски лири (12 900 евро), заяви Агенция Франс Прес. Агенцията посочи, че сумата е насъбрана от сина на служителя, употребявал служебния таблет на татко си по време на почивка в чужбина. 

Министърът изясни в оставката си, че избира да се отдръпна от държавното управление, с цел да не „ отклонява внимание “ от политиката си. Премиерът на Шотландия Хамза Юсаф изрази страдание, само че призна, че сега е за предпочитане Матесън да се отдръпна от кабинета. 

Скандалът избухна през ноември 2023 година, близо година след новогодишната фамилна почивка на министъра в Мароко. Първоначално Матесън съобщи, че е употребявал устройството по работа, само че опозицията пресметна, че е трябвало да изпрати хиляди имейли в границите на няколко часа, с цел да натрупа такава сметка, платена от данъкоплатците. По-късно той призна, че синът му е гледал футболен мач на таблета, употребявайки интернет данни по роуминг, извини се и възвърне сумата от личните си средства, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР