Шотландските футболни клубове Селтик и Абърдийн няма да играят мачовете

...
Шотландските футболни клубове Селтик и Абърдийн няма да играят мачовете
Коментари Харесай

Отложиха мачовете на Селтик и Абърдийн и ги заплашиха с наказания

Шотландските футболни клубове Селтик и Абърдийн няма да играят мачовете си от шампионата през тази седмица, откакто играчи на двата тима нарушиха противоепидемичните протоколи на здравните управляващи и федерацията. Първият министър Никола Стърджън даже предизвести, че те могат да бъдат и осъдени при повече прегрешения.

" Днес им демонстрираме жълт картон. Следващия път ще бъде червен и няма да имаме различен избор. Минималното наказване е, че просто няма да ги видите по терените тази седмица ", безапелационна е тя.

Селтик трябваше да играе като посетител на Сейнт Мирън в сряда, до момента в който Абърдийн имаше домакинство против Хамилтън по същото време.

Защитникът Боли Болиноли от Селтик обаче пътува до Испания без съобщение и при завръщането си не бе подложен в наложителната карантина. Той даже игра против Килмарнък в неделя. Осмина от Абърдийн пък са посетили бар, който беше в центъра на огнище на COVID-19. Двама дадоха мигновено позитивни проби.

CONFIRMED: Three Scottish Premiership games involving Celtic and Aberdeen this week have been postponed after coronavirus rule breaches
— Sky Sports News (@SkySportsNews) August 11, 2020
Стърджън, която остана " гневна " от случката в Абърдийн, разгласи дейностите на Болоноли като " скандално прекрачване " на разпоредбите. " Не мога да схвана за какво футболистите не съумяват да се грижат за това, за което са виновни. Това е неприемливо. Искаме от хора от обществото да вършат големи саможертви по отношение на техните животи въпреки всичко ", добави тя. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР