Шотландска бегачка беше лишена от трето място в ултрамаратон, след

...
Шотландска бегачка беше лишена от трето място в ултрамаратон, след
Коментари Харесай

Шотландска атлетка бе дисквалифицирана от ултрамаратон за използване на превозно средство

Шотландска бегачка беше лишена от трето място в ултрамаратон, откакто се оказа, че е употребила транспортно средство за част от маршрута, сподели шефът на надпреварата. Данните от системата за следене на 80-километровото съревнование на ултрамаратона Манчестър - Ливърпул на 7 април демонстрират, че Йоасия Закжевски, която представляваше Шотландия в маратона на Игрите на Британската общественост през 2014 година в Глазгоу, е употребила кола за 4-километрова права от надпреварата, заяви Би Би Си.

Директорът на надпреварата Уейн Дринкуотър сподели, че е получил информация, че играч е спечелил преимущество с неспортни средства по време на част от надпреварата.

" След като прегледахме данните от нашата система за следене, можем да потвърдим, че бегач към този момент е дисквалифициран от събитието, защото е взел транспортно средство през част от маршрута ", сподели Дринкуотър.

Би Би Си цитира другар на Закжевски, който споделя, че дисквалифицираната състезателка се е почувствала болна и е желала да се откаже, откакто е пристигнала от Австралия вечерта преди надпреварата.

" Тя спомага изцяло на следствията на уредниците на надпреварата, като им даде цялостен доклад за случилото се. Тя откровено съжалява за всяко породено стеснение ", сподели Адриан Стот.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР