Шотландия може и да е сред по-малките по територия страни

...
Шотландия може и да е сред по-малките по територия страни
Коментари Харесай

Шотландия изпревари всички останали държави в света

Шотландия може и да е измежду по-малките по територия страни в света, само че това надалеч не я прави по-малко почтена. Тя има с какво ново да се похвали. И то е хем новаторско, хем практично.
 Шотландия, остров Плада, на който се намира единствено една къща и за каква сума е платен
Най-специалното островче в Шотландия

И какъв брой коства да си го купим

Шотландия публично стана първата страна, в която към този момент има настоящ закон, защитаващ правото на дамите за достъп до безвъзмездни артикули за хигиена. От понеделник, 15 август, локалните управляващи са задължени да подсигуряват, че безвъзмездни санитарни артикули са налични за всеки, който се нуждае от тях.

До приемането на тази мярка се стигна откакто в началото препоръчаният от лейбъристката Моника Ленън законопроект беше единомислещо утвърден още през 2020 година от шотландския парламент.
 Снимка 584215

Като " практична " и " прогресивна " разказва концепцията си госпожа Ленън. А сполучливото ѝ използване е резултат от персоналната ѝ акция за преустановяване на така наречен " беднотия на цикъла " (бел. ред. - стеснен достъп на дамите до артикули за дамска хигиена поради ниски доходи), задвижена през 2016 година

По думите на депутатката Моника Ленън още с създаването на закона за безвъзмездни артикули за дамска хигиена е проличала позитивната смяна освен в Шотландия, само че и по света.
 Снимка 584214

С думите ѝ са съгласни и от общественото министерство в страната. Според тях даването на достъп до безвъзмездни артикули за дамска хигиена " е основополагащо за равенството и достолепието и отстранява финансовите бариери пред достъпа до тях ".

Освен това те се гордеят и с обстоятелството, че са първото национално държавно управление в света, което подхваща сходни дейности.
 Шотландия и по какъв начин продуктите за дамска хигиена станаха безвъзмездни със закон
Държава, в която дамските превръзки са безвъзмездни

Поредна стъпка в вярната посока

Сега за всеки от препоръките на Шотландия следва да вземе решение какви тъкмо разпореждания ще бъдат въведени. Общото в тази ситуация е, че ще имат законовото обвързване да дават на " всеки, който има потребност " рационално елементарен достъп до дамски хигиенични артикули, написа Sky News.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР