Шон Стрикланд разстрои Израел Адесаня, за да вземе титлата в средна категория на UFC

...
Американецът Шон Стрикланд изуми новозеландеца, роден в Нигерия, Израел Адесаня,
Коментари Харесай

Американецът Шон Стрикланд изуми новозеландеца, роден в Нигерия, Израел Адесаня, за да вземе титлата в средна категория с единодушно съдийско решение в главното събитие на UFC 293, първото UFC събитие в най-големия град на Австралия от шест години.

32-годишният Стрикланд (28-5), който предизвика бъркотия в началото на двубоя със сексистки и женомразки коментари на пресконференция, рекламираща двубоя, спечели пет- кръгово решение, като и тримата съдии го оценяват 49-46.

„Сънувам ли? Ще се събудя ли Някой ме удари... Не плача много, но се опитвам да се сдържа в момента“, каза емоционалният Стрикланд веднага след двубоя. „Отдавам толкова много мозъчни клетки на боговете на ММА... Мислех, че ще си тръгна малко окървавен, малко разбит. Малко съм шокиран, че не се случи.“

Подкрепен от силна вокална подкрепа в Qudos Bank Arena, Adesanya (24-3) беше явен фаворит да покори противоречивия си американски опонент и да запази титлата, която спечели от Алекс Перейра на UFC 281 през април.< /p>

Но стилът на контраатака на 32-годишния Стрикланд беше брутално ефективен, като американецът нанесе по-красиви изстрели по време на битката, а Адесаня се мъчеше да намери начин да нарани Стрикланд.


След търпелив старт и на двамата бойци, който видя Adesanya да пробва необичайния стил на Strickland, американецът намери първия показателен удар с чист прав удар, който повали Adesanya. Стрикланд бързо се намеси в гърба на 34-годишния новозеландец с поредица от удари, за да затвори първия рунд в полза на американеца.

Адесаня беше по-настоятелният във втория и третия рунд, намирайки обхвата си с ритници и удари с дясна ръка, но продължи да се оставя отворен за Стрикланд да нанесе удари по тялото и главата му.

Последните рундове показаха, че Адесаня се движи повече в черупката си, докато новозеландецът се бореше да остави някакъв отпечатък върху защитата на американеца. Стрикланд усети възможността да преследва шампиона и вълна от удари и ритници в последната минута помогна да се гарантира решението и титлата в средна категория.

„Човек не се бие с този човек с толкова много нокаути с хайлайт барабани“, каза Стрикланд за Адесаня. „Повечето от моите приятели, той се побеждава доста лесно. Понякога дори се съмнявах в себе си.”

„Но трябва да кажа, феновете в Австралия, вие ме мотивирахте. Когато влязох тук и ви чух да викате. В онзи четвърти рунд ви чух да викате. Това ме подхранваше.“


Битката в UFC стана новина в законодателния орган на щата Нов Южен Уелс, където водещият политик от правителството беше принуден да защити плащането на своя щат от около $10 милиона, за да се гарантира, че събитието на UFC ще дойде в Сидни за първи път време от 2017 г., след като Стрикланд направи сексистки и женомразки коментари относно връщането на жените обратно в кухнята.

Стрикланд се съгласи да се бие със закъснение, след като южноафриканският съперник на Адесаня, Дрикус дю Плесис, не беше на разположение поради контузия. Петият американец спечели шанса си за титлата след победи над Абус Магомедов и Насурдин Имавов.

В ко-главното събитие Александър Волков (37-10) спечели своята битка в тежка категория чрез събмишън във втория рунд срещу 30-годишния роден в Сидни Тай Туиваса.

34-годишният руснак доминираше в двубоя въпреки контузията на предния му крак, към която Туйваса се насочи по-рано в рунда, с наклонен брой удари, докато нанасяше удар след удар върху австралиеца, преди да го прихване него в задушаване, което принуди Tuivasa да потупа.

„(Понесе) толкова много удари и все още беше на крака, този човек е много здрав“, каза 34-годишният Волков, който спечели със събмишън за първи път от 2016 г.

Австралиецът Тайсън Педро отвори основната карта, нокаутирайки Антон Туркал от Швеция в първия рунд, преди новозеландецът Джъстин Тафа да направи същото с американеца Остин Лейн в битка в тежка категория, а Манел Капе да победи Фелипе дос Сантос с пет рунда с единодушно решение в забавен мач в категория муха.


Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР