Шон Мърфи е шампион на шампионите за първи път в

...
Шон Мърфи е шампион на шампионите за първи път в
Коментари Харесай

Мърфи срази О’Съливан на финала в “Шампион на шампионите”

Шон Мърфи е първенец на първенците за първи път в кариерата си след незабравим триумф с 10:8 във финала на един от най-престижните и мощни ранкинг шампионати по снукър против Рони О’Съливан. Това е едвам второто проваляне на Ракетата в шампионата, в който той стига финала непроменяемо в четирите си участия, а преди само бе падал от Джон Хигинс в борбата за купата през 2016-а.



Мърфи бе построил стабилен задатък от 9:5, преди Гения от Чигуел да завоюва три следващи фрейма, само че въпреки всичко Магьосника стигна до нужната му за триумфа десета партия. Изненадващо в дуела бе осъществен единствено един сенчъри брейк от 108 точки на О’Съливан за 9:7, като той бе негов 901-ви в кариерата.

WHAT. A. MATCH@Magician147 wins his first @188BET @ChampOfChamps title over Ronnie O'Sullivan! pic.twitter.com/6AbkKToC3e
— ChampionofChampions (@ChampOfChamps) November 12, 2017
Мърфи сграбчи чек за 100 хиляди паунда, а Ракетата се утеши с 50 хиляди.

“Такива моменти обичаш като снукър състезател. Победа над най-великия за всички времена О’Съливан, възприятието просто е необикновено. Играх като че ли няма какво да изгубвам и всички удари ми се получаваха”, разяснява Мърфи.

О’Съливан призна превъзходството на противника си: “Той игра по-добре от мен през целия ден и си заслужи успеха. Ще се опитам да се насладя на престоя си в Шанхай”, сподели той, визирайки започващия Шанхай Мастърс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР