Шоковото поскъпване на тока може да е резултат от заложени

...
Шоковото поскъпване на тока може да е резултат от заложени
Коментари Харесай

Рашков заподозря „политическа бомба“ в поскъпването на тока


Шоковото повишаване на тока може да е резултат от заложени преди време „ политически бомби “. Това заподозря вътрешният министър Бойко Рашков, който през днешния ден удостовери на брифинг, че инспекцията на ДАНС и Министерство на вътрешните работи в КЕВР от през вчерашния ден е зарадивисоките цени на енергийните тържища.

Правят се инспекции за нарасналите цени. Ще продължим, до момента в който изясним по какъв начин стоят нещата в реалност. Както в КЕВР, по този начин и на други места, сподели Рашков.

Въпросът е и чисто политически - дали някой не е заложил бомби преди известно време, с цел да пристигна в този момент есента и да стартират да се двоумят цените основно нагоре и да се каже вижте какъв брой е неприятно служебното държавно управление. Не изключвам и тази догадка, бяха думите на вътрешния министър.

Той разяснява още веднъж и въпросът с недогеемиястатут на основния прокурор:

„ Институцията на основния прокурор би трябвало да предстои в най-скоро време на радикална смяна. Законът за прокуратурата е пренесен безусловно отпреди 90-а година в Закона за правосъдната власт. А оня закон, който беше независим подобен, за прокуратурата, е по сходство на Сталинската прокуратура. Прокуратурата работи по правила от 50-е и 60-е години на предишния век. Такъв е манталитетът: Докато не се обади оня човек с каскета, нищо не подхващам “.

В една предизборна конюнктура, в която отвред тече информация по какъв начин избрани лица, свързани с политически партии, се приготвят да купуват гласове, разнасят куфари от област в област и заплащат на бедните пластове както с пари, по този начин и с артикули, ние не можем да стоим безучастно – с тези думи Рашков даде да се разбере, че Министерство на вътрешните работи възнамерява акции против купения избор и преди изборите на 14 ноември. Той бе безапелационен, че нява да допусне да се изкриви вотът на гласоподавателите.

„ Накрая се появяват едни представители в пленарната зала, за които се чудим по какъв начин са се появили, кой ги е избрал. Дали ги е избрал, изразявайки свободната си воля или против 5 кг фасул или леща, каквито случаи имаше. Това пазаруване на гласове е пазаруване на душите на тези хора. И тези наши политици, вместо да станат цивилизовани политици, правят закононарушения срещу политическите права на жителите “, е тезата на вътрешния министър.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР