Шоколадът е сред най-популярните и съответно най-предпочитани лакомства. Не само

...
Шоколадът е сред най-популярните и съответно най-предпочитани лакомства. Не само
Коментари Харесай

Черният шоколад предпазва от диабет

Шоколадът е измежду най-популярните и надлежно най-предпочитани лакомства. Не единствено усетът го прави толкоз желан от дребни и огромни. Всъщност консумирането на шоколад значително повдига настроението, кара ви да се чувствате спокойни и релаксирани.

Това е по този начин, тъй като сладкото прелъщение съдържа доста естествени стимуланти – кофеин и теобромин. Шоколадът форсира функционалностите на нервната ви система, а теоброминът подтиква тялото да отделя ендрофини, които ви карат да се чувствате добре.

Освен че спомага за производството на " щастливи " хормони, шоколадът все по-често се предлага като здравословна храна от експертите по хранене. Какаото, което е и главната му съставна част, съдържа антиоксиданти като феноли и флавоноиди.

Тези субстанции могат да понижат кръвното налягане, да редуцират равнищата на неприятния холестерол, както и да разсеят съсирванията на кръвта. Това прави черният шоколад, който има най-високо наличие на какао, една от най-здравословните храни за човешкия организъм.

Скорошно изследване на италиански и американски учени откри, че потреблението на мрачен шоколад даже може да понижи риска от диабет и сърдечни болести.

 Шоколад

След като е толкоз потребен, за какво не можем да ядем шоколад с всяко ястие? Причината за това е в прибавянето на т.нар „ неприятни ” мазнини и {захар] в шоколадовите произведения, които са нездравословни както за здравето, по този начин и за линията на талията ви. Ето за какво е целесъобразно той да се приема по-рядко и в по-малки количества.

Не би трябвало да консумирате повече от 25 грама шоколад дневно. Това се равнява почти на шест дребни квадратчета или половин шоколадово блокче.

Придържайте се към тъмните типове шоколад, защото те са с най-богато наличие на какао. В млечния шоколад има два пъти по-малко от потребните съставки на черния шоколад. В белия шоколад пък няма никакви антиоксиданти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР