Шоко Асахара, лидерът на сектата "Върховна истина на Аум", и

...
Шоко Асахара, лидерът на сектата "Върховна истина на Аум", и
Коментари Харесай

Япония екзекутира касапите от метрото

Шоко Асахара, водачът на сектата "Върховна истина на Аум ", и шестима негови почитатели бяха екзекутирани в Япония, предадоха локални медии.

Смъртните им присъди бяха изпълнени посредством обесване.

Общо 13 почитатели на апокалиптичната, антисоциална фракция бяха наказани на гибел поради офанзивите с газ зарин в час пик в метрото на японската столица Токио през март 1995 година, при които починаха 13 и бяха ранени над 6000 души. Заринът, нервнопаралитичен сътрудник, е бил открит от нацистите.





Първи бе екзекутиран Шоко Асахара, чието същинско име е Чидзуо Мацумото.

Това са първите изпълнени смъртни присъди против членове на "Върховна истина на Аум ". Това стана 23 години след офанзивите и 19 години след издаването на първата смъртна присъда.

Съгласно японското законодателство смъртните присъди се извършват в период от шест месеца след тяхното дефинитивно потвърждаване. На процедура обаче изтезанията се бавят с години.



"Върховна истина на Аум " е смесвала будистка и хиндуистка медитация с апокалиптични теории. През 80-те и 90-те години на предишния век сектата съумя да притегли до 10 000 почитатели, в това число учени, лекари, юристи и други представители на елита, преди да извърши шокиращите офанзиви със зарин в токийското метро и други закононарушения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР