Шокираща новина пристигна от Италия. Местната футболна асоциация е започнала

...
Шокираща новина пристигна от Италия. Местната футболна асоциация е започнала
Коментари Харесай

Изхвърлят "Лацио" от Серия "А" заради манипулиране на PCR тестове?

Шокираща вест дойде от Италия. Местната футболна асоциация е почнала следствие против " Лацио " по съмнения за тъпчене на здравните протоколи, свързани с COVID-19.

Трима футболисти на римските " орли " - Чиро Имобиле, Томас Стракоша и Лукас Лейва дадоха позитивни проби за ковид и по тази причина не взеха присъединяване в срещата против " Брюж " от Шампионската лига преди десетина дни. Те обаче бяха на линия за дуела от Серия " А " против " Торино " единствено четири дни по-късно - на 1 ноември. " Лацио " печели с 4:3, а Имобиле вкарва победния гол.

Снимка: Reuters

Италианската футболна федерация счита, че има нещо подозрително и по тази причина е изискала резултатите от тестванията.

Президентът на римския гранд Клаудио Лотито и лекарят Иво Пулчини също са разследвани по случая.

Ако " Лацио " се окаже отговорен за нарушение на протоколите, свързани с ковид, или пък се потвърди, че тимът е манипулирал резултатите от тестванията, то отборът може да бъде осъден сурово с парична санкция или даже с изваждане от италианския хайлайф.

Твърди се, че от " Лацио " не са уведомили здравните управляващи, че Имобиле е дал позитивен тест за COVID-19.

Резултатите на нападателя са от 26 октомври и 2 ноември. Въпреки това, се появяват два отрицателни теста с дати 30 октомври и 1 ноември.

Снимка: Getty Images

На Имобиле и Лейва не им бе позволено да влязат в Русия за мача от Шампионската лига против " Зенит " предходната сряда. Двамата не са в групата на Симоне Индзаги за дербито с " Ювентус ", а като причина е написано " заболяване ".

В изявление за La Repubblica шефът на " Лацио " показа своята позиция за вируса. " Наличието на бактерия не значи зараза. Позитивен значи инфектиран, нали? Tа във вагините на дамите по целия свят има бактерии, само че това не значи, че те са патогенни. Само в някои случаи те предизвикват заболяване. Казвам ви, всичко това е като фокус. Какво въобще значи " позитивна проба за COVID-19 "?, разяснява Лотито.

От клуба не престават да употребяват израза " подправено положителни " резултати. От сходно нещо се оплака и " Интер " във връзка със бранителя Ашраф Хакими, който преди мача с " Борусия " Мьонхенгладбах (2:2) е дал позитивен тест, а ден по-късно - негативен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР