Шокирани сме от изявлението, направено от г-н Кирил Петков, относно

...
Шокирани сме от изявлението, направено от г-н Кирил Петков, относно
Коментари Харесай

United Group с позиция след изявлението на Киро: Това е недопустима намеса от страна на политик!

Шокирани сме от изказването, направено от господин Кирил Петков, по отношение на проблема „ Булсатком “. На 31 януари господин Петков спекулира с бъдещото решение на Комисията за защита на конкуренцията във връзка тази договорка.
Това е неприемлива интервенция от страна на политик в работата на самостоятелен административен орган.
Съгласно българското законодателство Комисия за защита на конкуренцията е изцяло самостоятелна от държавното управление.
Тя ползва конкурентното право и не се управлява от политически съображения. Нейните производства са поверителни.
Разглеждането на проблем „ Булсатком “ продължава и решението към момента не е признато и оповестено. Г-н Петков разяснява евентуалното бъдещо решение, учредено на клюки и догатки, популяризирани в медиите.
Това държание нарушава българското законодателство и законодателството на Европейски Съюз. В Европейски Съюз Европейската комисия постоянно се е противопоставяла на всякакво политическо въздействие при разглеждането на сливания и придобивания.
Вярваме, че Комисия за защита на конкуренцията ще следва същия метод.
Вярваме в независимостта на българските институции и в тяхната дарба да се опълчват на явната интервенция на политически водачи.
По-рано Кирил Петков съобщи, че Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да се смени неотложно. „ Продължаваме промяната “ (ПП) ще инициира договаряния за незабавна промяна на управителния състав на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), който е с изминал мандат. Това разгласи съпредседателят на партията Кирил Петков преди съвещание на Националния съвет на групировката.
Повод за дейностите им е медийна обява, съгласно която антимонополният орган ще утвърди договорка за придобиване на телекома „ Булсатком “ от „ Юнайтед груп “, притежатели на „ Виваком “.
Това би окрупнило собствеността на два от най-големите снабдители на телевизионни услуги у нас:
„ За нас, когато се знае, че регулаторите би трябвало да бъдат заменени и когато знаем, че тука става дума за в действителност допиране на хиляди български жители и цените на тяхната телевизия, без бързо в последния миг с такава скорост да се взема решение – това е (като) типичните решения на Комисия за защита на конкуренцията от предишното.
И ние имаме вяра, че промяната в Комисия за защита на конкуренцията би трябвало да стане доста бърза, не би трябвало да чакаме нито ден повече. Смяната на Комисия за защита на конкуренцията и промяната на закона би трябвало да стане голям приоритет. И ние ще приказваме с сътрудниците от ГЕРБ в утрешния ден, тъй като този вид решения за нас са рискови “, сподели Петков.
Преди дни изтече видео на негова среща с предприемача Спас Русев, който чрез свое сдружение сега има „ Булсатком “. Според Петков двамата са обсъждали настоящи въпроси, свързани с България.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР