Шофьорите, употребили алкохол и наркотици, независимо в какво количество, да

...
Шофьорите, употребили алкохол и наркотици, независимо в какво количество, да
Коментари Харесай

Без книжка до живот за пияни и дрогирани шофьори, предлагат от Воля

Шофьорите, използвали алкохол и опиати, без значение в какво количество, да остават без брошура до живот. Такава корекция в Закона за придвижване по пътищата ще внесат през днешния ден от "Воля " в деловодството на Народното събрание. Това заяви водачът на партията и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки.

Той посочи, че "вакханалията по пътищата и улиците на България не може да продължава повече и законът би трябвало да е още по-категоричен и по-строг ".

"Вярваме, че поправката ще бъде подкрепена от всички депутати, след което държавното управление ще работи. Знаем че е извънредно решение, само че се надяваме, че "от едно уиски или една "линия " нищо няма да стане ", ще са думи, които никой няма да си разреши да изрече, преди да седне зад кормилото ", уточни зам.-председателят на "Воля " и вносител на поправката Кръстина Таскова.

В претекстовете към законопроекта е записано, че главната му цел е да отбрани живота и здравето на хората посредством въвеждане на извънредно строги ограничения. За задачата, с изключение на лишаване на шофьорските книжки се планува и завишаване на санкциите - на 2000 лв., а при наново нарушаване – от 10 000 до 15 000 лв.. Мерките и глобите са използвани и за тези, които откажат да дадат съответните проби.

"Смятаме, че само извънредно строгите ограничения и наказания ще дисциплинират хората да не карат пили или след приложимост на опиати, както и без съответното уверение за ръководство ", написа още в претекстовете.

По-рано през днешния ден на брифинг в Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов също съобщи, че би трябвало да се намерения за доста по-тежки наказания за водачите, използвали опиати.

Изявлението на министър-председателя бе в отговор на въпрос за жестоката злополука на Великден, в която почина журналистът Милен Цветков. Оказа се, че виновният водач - 22-годишният Кристиан Николов е седнал зад кормилото след приложимост на канабис и амфетамини.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР