Шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян, трябва

...
Шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян, трябва
Коментари Харесай

От АПИ с предупреждение към пътуващите в Южна България

Шофьорите, на които им следва пътешестване в област Смолян, би трябвало да потеглят на път с коли готови за зимни условия, да карат деликатно и със съобразена скорост.

Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “. За повишение сигурността на придвижване всички транспортни средства, пътуващи по път III-8631 Момчиловци - Виево - Лъки - Рожен наложително би трябвало да бъдат с вериги. През прохода Превала и път II-37 Батак - Доспат е лимитирано придвижването за МПС над 12 тона и на ремаркета и полуремаркета. Националният институт по хидрология и метеорология е определил оранжев код за дъжд и снеговалежи в областите – Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите на тежкотоварни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки отдалеченост и напътствията на контролните органи. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи. Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР