Шофьорите, които не спрат на знак Стоп да остават без

...
Шофьорите, които не спрат на знак Стоп да остават без
Коментари Харесай

Идея: Шофьорите, които не спират на знак „Стоп” да губят книжките си

Шофьорите, които не спрат на знак „ Стоп ” да остават без брошура и да си я връщат след изискан психотест. Отделно от това нарушителите ще губят и 13 контролни точки от талона си. Това е едно от предложенията, разисквани на последното съвещание на Консултативната комисия по проблемите на сигурността на придвижването. Другото предложенията гласи, че санкцията за водача ще се усилва за всеки спомагателен пасажер, който вози в колата. Максимално разрешената скорост в обитаемоте места пък може да спадне до 30 км. в час.



Предложението към момента не се е трансформирало в законопроект, а с него се цели предизвикателство на социална полемика, разяснява за Дарик секретарят на Консултативната комисия по проблемите не сигурността на придвижването – Алекси Кесяков: " Целта е да създадем една необятна полемика, тъй като в този момент ще ревем за книжката за този, който не стопира на " Стоп ", а няма да ревем за тези, които убиха дамите си, тъй като не стопираха на " Стоп ", изясни Кесяков.

Друго от предложенията е санкцията за водача да се усилва за всеки спомагателен пасажер, който транспортира, като заложеният най-малко да е 50 лв.. Така да вземем за пример при трима други пасажери в колата в одачът може да получи най-малко 150 лв. нарастване. Според Алекси Кесяков предлагането още веднъж цели да заостри вниманието на водачите, които транспортират свои близки.

Други обсъждани оферти са максималн ата разрешена скорост в обитаемоте места да спадне до 30 км. ч.   Предлага се и водачите, които навлизат в насрещното платно и предизвикват злополука също да оставт без брошура и да си я получават след отначало изкарани шофьорски курсове и изискан изпит. Същото предложение се отнася и за водачите, които излизат от пътя и самокатастрофират.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР