Шофьорът от карловското село Столетово Тошко Тодоров с прякор Машора,

...
Шофьорът от карловското село Столетово Тошко Тодоров с прякор Машора,
Коментари Харесай

Въпреки решението на съда: Машора отново е арестуван

Шофьорът от карловското село Столетово Тошко Тодоров с прякор Машора, обвинен в Гърция за трафик на мигранти, е бил задържан у нас. Той бил спрян за инспекция от Гранична полиция на път за морето преди няколко часа и отведен в Районното в Китен, тъй като от системата на Министерство на вътрешните работи не била свалена Европейската заповед за арест. 
Прочетете още
" Никъде не е и маркирано, че през ноември м. година Пловдивският областен съд отхвърли да го екстрадира ", изясни пред 24 часа дъщерята на Машора - Стефани. Адвокатът му Гънчо Гънчев изпратил правосъдното решение по мейла на полицията и околните на Тошко Машора се надяват той да бъде освободен. Адвокатът му Гънчо Гънчев е изпратил правосъдното решение по мейла на полицията и околните на Тошко Машора се надяват той да бъде освободен. Той обаче към този момент е арестуван за 72 часа. 

" Решението на Пловдивския областен съд за отвод от изгонване е изпратено на Върховната касационна прокуратура и Министерството на правораздаването, само че заповедта още попада в масивите на Министерство на вътрешните работи. Изпратих я, само че от прокуратурата в Бургас ми обясниха, че те би трябвало да я изискат по каналния ред, а в събота и неделя това няма по какъв начин да стане ", сподели юрист Гънчо Гънчев.

Както TrafficNews.bg описа Тодор Тодоров е работил като интернационален водач. През 2019 година той е притежател на кемпер, който обаче оповестил за продажба. На телефонния му номер позвънил мъж от Монтана с готовност да закупи транспортното средство. Въпросният господин дошъл със собствен „ сътрудник “ италианец. Тримата посетили нотариус, кемперът бил трансфериран и Тодор не запомнил за съществуването на транспортното средство. Тодоров е задържан.

Причината е, че с кемпера, който той бил продал преди близо две години е осъществен трафик на мигранти. Превозното средство било спряно в Гърция, а вътре били открити нелегално пребиваващи в южната ни съседка непознати жители. Кемперът, обаче към момента бил с български регистрационни номера, а справката на гръцката полиция посочила, че притежател е Тодор Тодоров.

„ През август 2019 година клиентът ми продава транспортното средство на лицето Цветомир Иванчев. Има договорка при нотариус. След един месец, Тодоров прави информация в КАТ, съгласно която автоматизирано кемпера е дерегистриран, т.е. към този момент не е негова благосъстоятелност. Тодоров е направил и информация пред данъчните, където още веднъж се вижда, че няма повече отговорности към кемпера. През октомври в Гърция въпросният кемпер е спрян и вътре са открити 28 души – мигранти от Иран, Ирак и Бангладеш. Номерата на кемпера са били подправени – гръцки. В самото транспортно средство са открити истинските номера, както и двата талона. Тези талони обаче са невалидни, защото притежател не е Тошко Тодоров. Спрямо данните в талоните, клиентът ми е разгласен за търсене и се е сдобил с две обвинявания. Едното за потребление на неистинен номера, другото за съдействие на незаконна активност, посредством даване на транспортно средство. Ние се борим той да не бъде екстрадиран. Мои сътрудници са създали информация в гръцкия съд, която демонстрира, че делото по казусът е планувано чак за 2023 година. Това значи, че в случай че Тодоров бъде екстрадиран, той ще остане в гръцки затвор близо 3 години. Това не е казус. Преди години имаше случай още веднъж на българин, живеещ в Германия, който е продал колата си на трето лице. Последният е направил закононарушение в Гърция и управляващите още веднъж са желали екстрадация. Тогава обаче немският съд е отказал, с претекст че не е осъществено закононарушение. Казусът с Тодоров е един образец за дупка в законодателството по отношение на това, че едно лице не е задължено да трансферира колата която е закупил на негово име. Да, има санкция, само че никой не търси отговорност към тези лица ”, описа пред медиите юристът на Тодоров - Гънчо Гънчев след едно от съвещанията в Окръжен съд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР