Шофьорът на автобус по линията Плевен – Ловеч мина целия

...
Шофьорът на автобус по линията Плевен – Ловеч мина целия
Коментари Харесай

Кошмарно пътуване! Шофьор на рейс псува по 30 км по телефона пред смаяните погледи и на правостоящи пътници

Шофьорът на рейс по линията Плевен – Ловеч мина целия курс от 35 км, говорейки по телефона и ръсейки люти псувни. На моменти лидерът пускаше кормилото, тъй като едната му ръка бе заета да държи телефона, а с другата сменяше скорости.

Освен това нарушаване четирима пасажери бяха качени правостоящи, макар възбраната за това, а на въпрос каква е цената за пътешестване прав отговорът гласи: „ Не карам никого на мощ да се качва “, това споделя кореспондент на в. „ Телеграф “, който е съумял да снима огромна част от нарушаванията на лидера.

В репертоара му за деня влиза и каране с 80 км в града. Цялото премеждие за пасажерите стартира в четвъртък в 16 часа, когато се качват на вишнев микробус „ Рено “, обслужващ линията Плевен – Ловеч.

Курсът сред двата града се прави от две компании – едната е на плевенски транспортьор, а другата – на ловешка компания. Автобусът на първата е климатизиран, има място за багаж, две порти и люкове, които биха могли да се употребяват като спешен излаз. Билетът е на цена 2,50. Ловешката компания употребява микробус с една плъзгаща се врата, която мъчно би могла да бъде отворена бързо и при нужда, а пасажерите се затрудняват даже с отварянето ѝ на спирките. Шофьорът качва и правостоящи, макар възбраната от закона за това, защото крие риск за живота на пасажерите. Билетът е на цена 3,50 и цифрата не се трансформира, без значение дали пасажерите са седнали или прави.

Преди бусът да спре на крайната си спирка, жена от пасажерите споделя, че лидерът е раздразнителен, защото приходите на компанията били ниски и притежателят му бавел заплатата.

Съгласно член 32 от Наредба N: 2 от 15.03.2002 година не се позволява транспорт на правостоящи пасажери по междуселски, междуобщински и междуобластни линии при пътувания на дистанции над 30 км. Курсът Плевен – Ловеч е с дължина 35 км.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР