Шофьор засне собствената си катастрофа. Това става ясно от сигнала

...
Шофьор засне собствената си катастрофа. Това става ясно от сигнала
Коментари Харесай

Шофьор засне собствената си катастрофа, излезе виновен

Шофьор снима личната си злополука. Това излиза наяве от сигнала на четец на Plovdiv24.bg . Човекът е претърпял случай на Автомагистрала " Тракия " на 11 септември на територията на ОД Министерство на вътрешните работи Сливен.

Ето какво споделя пловдивчанинът:

" Изпреварвайки колона от коли с оптималната позволена скорост на автомагистрала " Тракия " от 140 км/ч, в далечината виждам този субект с реното по какъв начин без мигач подхваща маневра изпреварване и отпущам газта до неговата скорост към 110-120км/ч, като преценям да остане такова безвредно разстояние, че след изпреварването от неговата страна да се прибере в дясна лента и аз да продължа по пътя си.

Но извършвайки маневрата си, той остава в лявата лента при съществуването на свободна дясна, след което му присветнах веднъж, тъй като подозирах, че не ме е видял и той натисна леко спирачки до 100 км/ч по моя преценка, само че защото нямах време за реакция, реагирах инстинктивно да завия в дясната лента и към този момент се бях изравнил с него така, като не съм натискал спирачка, тъй като нямаше време и взех решение да го заобиколя.

Не знам повода, заради която натисна без основателна причина спирачката и за какво остана да се движи в лявата лента при съществуване на свободна дясна и автомобил за него, движещ се с по-висока скорост. Заобикаляйки го отдясно, което по закон е неразрешено, само че реагирах и при съществуването на друго МПС подадох газ, с цел да изпреваря и него, само че се оказа, че сътрудника, който натисна спирачка, също подава газ и когато отивах в лява лента, усетих лек удар в задната лява част по бронята на автомобила ми и пуснах спешни да отбием и да забележим вредите по автомобила, като показах с ръка, че би трябвало да отбием.

Връщайки се в дясната лента, чувствам втори удар, този път от дясната страна към задната врата и опит за завъртане, само че не преставам придвижването си към спешната лента, след което към този момент с доста ниска скорост се усеща мощен удар отново от дясната страна и нов опит за завъртане и избутване от пътя, като този път съвсем съумя.

Слизайки от колите, очевидно сътрудника беше под въздействие на адреналин и не контролираше дейностите и страстите, като след няколко предизвестия от моя страна и отбягване от разпра, се наложи да го успокоя, както и се случи!

Дочакахме сътрудниците от Пътна полиция Сливен - дадохме си версиите, видяха записа и какво да видят очите ми - в акта, който ми връчиха да подпиша, само че аз изрично отхвърлих, пишеше: “Поради подхваната маневра изпреварване от дясно, поражда контакт сред двата автомобила, в резултат на което губят надзор върху ръководството и стопират в спешната лента " …

Оставям на Вас да прецените дали някъде е загубен надзор върху ръководството и от кой миг стартира и кой стартира да търси контакт и агресия…. Въпреки че карам с оптималната скорост от 140 км/ч, постоянно когато видя някой по-бърз зад мен, както в тази ситуация, бих му направил път, като чакам същото и ит другите водачи. Очаквам мнението ви, благодаря ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР