Шофьор сподели резултата от експеримент, който е имал с шофиране

...
Шофьор сподели резултата от експеримент, който е имал с шофиране
Коментари Харесай

Шофьор си направи експеримент на Тракия, резултатът може да ви е от полза

Шофьор показа резултата от опит, който е имал с шофиране по маршрута Свиленград - София. В две пътувания Владимир Захариев кара с друга скорост, с което открива няколко обстоятелството. Единият - несъмнено, е разходът на гориво, а другият по какъв начин се усеща след шофирането. Мъжът регистрира и разлика сред водачите в правите сред Свиленград и Автомагистрала " Тракия " и съответното от прикачването до София. Захариев подлага на критика и структурата и настилката по автомагистралата, които биха могли да са по-адекватни за подобен клас път. Вижте целия му пост: Направих си опит и се пробвах денем да карам със 120 по маршрута Свиленград - София. От Свиленград до Автомагистрала Тракия карах със 120. След това имах опцията или 150 или 80. Съответно избрах 150. Преди съм минавал същата права напълно със 120. Разликата беше 15 минути, релативно с напрежение шофиране и 100-тина километра по-малко с един контейнер, тъй като всички знаем, че колкото повече напъваш-толкова повече харчи.

Карайки със 120 стигнах с 15 минути по-късно, само че по-скоро си бях отпочинал зад кормилото, в сравнение с да се напъвам.

В правата от Свиленград до Автомагистрала Тракия, си поддържах 120 без да ме прескача някой или да ми присветква - всички караха горе долу с тази скорост. Имах задоволително време да изпреваря тир и да се прибера, с цел да не преча на сътрудника, който постепенно ме застига със 140, което е и ограничаването. Виждам няколко слаби места в нашите така наречен автомагистрали - 2 ленти са малко, трябват най-малко 3, с цел да може всеки самичък да избере подобаващата скорост за себе си без да пречи на останалите. Друго нещо е, че огромна част от автомагистралите ни (визирам Тракия) не е с съответна настилка - или настилка или да я преквалифицират в първокачествен път, а не автомагистрала. И третото нещо по нашите пътища е манталитета на водачите - в случай че е по-бърз от мен, е самоубиец, в случай че е по-бавен, е балък... това не е по никакъв начин градивно...  И по този начин... малко размишления на шофьор-любител с категория В и да кажем задоволително опит зад кормилото, пътувал в разнообразни страни с опция да направи обективно съпоставяне...  
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР