Шофьор се нахвърли с удари и ритници срещу хора с

...
Шофьор се нахвърли с удари и ритници срещу хора с
Коментари Харесай

Агресия срещу хора с увреждания възмути Асеновград /видео/

Шофьор се нахвърли с удари и ритници против хора с увреждания, съобщи bTV.
„ Свали едно детенце, което беше в инвалидна количка, и с един удар просто го запрати напред, на личен ход да върви количката в двора на центъра “, споделя очевидка, която е шокирана от протичащото се.
 „ Едно от децата, което очевидно беше със синдром на Даун, се опита да му помогне като затвори задната врата на буса, само че не му се отдаваше. Тогава водачът го блъсна и с един, безусловно, шут го отпрати във вътрешността. Аз се възмутих, инстинктивно натиснах клаксона, излязох от колата и споделих: Защо го риташ?  Той против мен потегли и сподели: Ти видя ли, че съм го ритал? “
 Директорът на центъра, в който са настанени хората в неравностойно състояние, отхвърли да застане пред камера. Оказа се, че водачът на буса не е неин чиновник, а е нает от общината.
„ Служителката, която е била на промяна, не е видяла да удря водачът детето. Чула е, че свири някаква кола, че стартират някакви викове, само че не е видяла дали има удар. Центърът е за пълнолетни лица с умствена назадничавост. Те при нас живеят. Те нямат близки и родственици, които да се интересуват от тях и да ги посещават “, сподели Ваня Гераксиева, шеф на Център за настаняване от фамилен вид.
От община Асеновград прецизираха, че е почнала инспекция по случая.
„ Поискани са писмени пояснения от водача на буса и от директния му началник. След като се съберат и оценят желаните доказателства, ще бъдат подхванати съответните законови дейности, планувани в Кодекса на труда. “
До момента против водача не е имало сигнали, настояват от обществения център. А дали и по какъв начин ще бъде осъден за експанзията против хората в неравностойно състояние, следва да разберем.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР