Шофьор на микробус бе осъден от пазарджишкия Окръжен съд на

...
Шофьор на микробус бе осъден от пазарджишкия Окръжен съд на
Коментари Харесай

4 г. 10 м. затвор за шофьор, блъснал и убил пешеходец, а след това опитал да прикрие престъплението

Шофьор на микробус бе наказан от пазарджишкия Окръжен съд на 4 година 10 месеца отнемане от независимост за това, че е блъснал и умъртвил 28-годишен пешеходец.

Трагедията се е разиграла в първите часове на 2020 година на пътя сред градовете Ветрен и Септември. Младият мъж Г.Х. бил отишъл да чества Новата година с негови другари в град Ветрен.

На 1 януари 2020 година към 3 часа той решил да се прибира към гр. Септември, където живеел и си тръгнал пешком. Той вървял в края на лявата лента на платното за придвижване. По същото време в посока към гр. Септември от с. Славовица пътувал Н.Н., който управлявал лек автомобил /микробус/, марка „ Мерцедес “. Той се движел в дясната лента, само че в един миг колата почнала да криволичи и минала в лявата лента на пътя, където се намирал Г.Х.

Микробусът блъснал в тил потърпевшия и го влачил по платното. Въпреки че видял какво е направил и че е блъснал човек, водачът на буса не спрял да окаже помощ на ранения и траял към Септември. Там подал сигнал в полицията, че незнайни лица счупили стъклото на колата му, за да прикрие закононарушението.

На 1 януари 2020 година сутринта околните на Г.Х. се обадили на тел. 112, че не се е прибрал. Към 22,30 ч. тялото му е било намерено край пътя сред гр. Септември и гр. Ветрен. Според здравната експертиза той е умрял от тежки контузии и пострадвания по тялото. Според техническата експертиза микробусът е бил в изправно положение, движел се по платното с 40-45 км/ч, като евентуално лидерът не е забелязал движещия се по пътя пешеходец и го е блъснал.

Пазарджишките магистрати постановиха и 31-годишният Н.Н. да няма право да ръководи транспортно средство за период от 6 години. Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР