Шофьор качи мъж на стоп. 50 коли го подминали и

...
Шофьор качи мъж на стоп. 50 коли го подминали и
Коментари Харесай

История за доброто превзе мрежата и предизвика бум от коментари

Шофьор качи мъж на стоп. 50 коли го подминали и никой не желал да му помогне.

Цанимир Панайотов показа в персоналния си акаунт във Facebook, че е сторил доброта. Докато пътувал, забелязал мъж да вдига ръка за стоп. Това се е случило в Карнобат. Цанимир спрял и го качил, а мъжът му отвърнал, че е доста признателен за жеста.

" Каза, че са минали 50 коли и никой не желал да му помогне ", написа Цанимир.

Панайотов споделя още, че водачите, които са спирали, са желали пари от мъжа, с цел да го закарат. Той обаче нямал и стотинка в него.

" Нито рейсове, нито влакове са поискали да го качат, тъй като нямал пари. Дори един човек му се ядосал и му блъснал един пестник в носа. Момчето пътува от Бургас за Свищов, с цел да си вземе неща, които са му нужни за изпитите в университета. В противоположен случай няма да го позволен и приключва ", написа Цанимир.

Той е споделил на Цанимир, че няма родители и работи, с цел да си заплаща учението.

" Ивчо ми изпя негова персонална ария в символ на признателност. Аз го нахраних, напоих го, тъй като не беше ял и пил вода от доста часове. Дадох му пари и ядене за из път. Ивчо е положително момче с доста сложен живот. Молбата ми към вас е: Не бъдете по този начин злобни към хора, търсещи помощ, които не познавате. Ако не можете да вършиме добрини, най-малко не вредете, тъй като не знаете индивида насреща в какво състояние е! ", приключва обявата си Цанимир.

Публикацията на Панайотов събра хиляди лайкове, а мненията започнаха да " валят " един след различен.

Много хора поздравиха Цанимир за благородната постъпка, но е невероятно да не бъдат видяни и мненията, които гласят, че Ивчо не е този, за който се показва. 

" На 18 ноември 2022 година го видяхме на автомагистралата на изхода от Варна, питахме го за къде пътува и още веднъж сподели, че е за Свищов и би трябвало да си вземе дипломната работа и да се върне в Бургас, с цел да я показа, другояче няма да приключи университет. Дадохме му пари да си купи билет за Свищов както и да се върне до Бургас и след това отново до Свищов и джобни за храна. След това ми звъня два пъти да му пратя пари по Easypay, с изискването, че отпътува в Англия да работи и ще ми праща фотоси като отиде. Да ама… ", написа Алекс Х., който показа фотография с Ивчо.



Снимка: Алекс Х.

" Бачи, евала за постъпката, но тва е познайник от Враца и истината е много надалеч от показаните обстоятелства! ", разяснява Антонио Василев.

Васил Крумов също показа, че е качвал на стоп Ивчо.

" Не помня точната дата, само че и аз съм качвал на стоп този юноша, като историята е сходна на описаните нагоре, с ходенето до Свищов, дипломиране в Бургас и така нататък Аз за себе си почуствах, че би трябвало да му оказа помощ и го направих, за което не скърбя, жалкото е, че има хора, които се възползват от добротата и съжалението на другите ", написа Васил Крумов.

" Евала за постъпката! Познавам го доста добре! Отвори му акаунта в WI*BET и му виж залозите на каква стойност са! Пълен измамник! И тази тапия я взима от 3 години. Eдно и също приказва на всеки, който му помогне ", коментира Ивайло Атанасов.

" Тоя съм го засичал няколко пъти на сходни постове. Явно на всички разправя едни и същи неща. Не знам по какъв начин дава да се снимате, тъй като историите като че ли са копи/пейст. Рано или късно ще би трябвало да си измисли друга история. Доколкото разбрах, този е и казинар. Иначе БРАВО за постъпката, само че внимавайте, тъй като наивните хора най-вече си патят от такива ", написа С. А.

След тези мнения създателят на обявата съобщи: " Явно, че не е индивидът, за който се показва. Аз няма по какъв начин да го познавам, въпреки всичко го виждам за пръв път. Постът ми беше за да бъдете по-добри един към различен, даже и да не се познавате. За мен няма значение какъв е и не скърбя, че съм му оказал помощ! ".



Снимка: Цанимир Панайотов
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР