Шлемовете за виртуална реалност са изправени пред мрачни прогнози почти

...
Шлемовете за виртуална реалност са изправени пред мрачни прогнози почти
Коментари Харесай

HTC отговори на VR умира с рекордни продажби на Vive

Шлемовете за виртуална действителност са изправени пред мрачни прогнози съвсем незабавно откакто се появиха на пазара. Ето за какво, един от водачите в бранша реши през днешния ден да се обърне непосредствено към проблемите. Блог пост от екипа на Vive на HTC ни споделя, че „новините за по този начин наречената гибел на VR идват един път годишно и са доста преувеличени“. След това компанията отхвърля претенциите и спекулациите с изненадващо нова детайлност: шлемът Vive неотдавна се е изчерпил изцяло от складовете вследствие на рекордни продажби.

HTC бе предизвикана да отговори на отчет, популяризиран преди две седмици, тиражиращ изказванието, че „потребителският интерес към VR наподобява намалява“ въз основата на данни за продажбите през Amazon. Самият отчет е малко противоречив , тъй като подкрепящите данни са прекомерно скромни, с цел да поддържа теорията. Например, единствената диаграма за HTC в отчета демонстрира, че продажбите на истинския Vive са намалели през юни, откакто преди този момент доста са се вдигнали в края на април.

Както се оказа, повода за спада е, че HTC изцяло е разпродала модела.

„Vive съумя да реализира най-високата си продажна скорост на всички времена, и то в продължение на седмици,“ споделя компанията, „И разпродадохме всичко. За потребителски електронен артикул в третата си календарна година тази продължаваща траектория на продажбите е съвсем нечувана“

Така че, вместо упадъкът, който сякаш принуди компанията да приключи истинския Vive, HTC към този момент усилва производството на шлема, тъй че да може да зарежда още веднъж комерсиалната мрежа.

Добрата вест не се лимитира само до истинския шлем Vive. HTC също цитира проучванията на IDC и Canalys, които демонстрират, че през първото тримесечие на 2018 година е била водач по приходите в промишлеността с 35,7 % пазарен дял и и имала най-продаваните независим VR шлем в Китай през същия интервал. Отчитайки бързо възходящата известност на VR в Китай, HTC също по този начин уточни, че три от четирите най-популярни VR шлема в Китай работят с платформата ѝ WaveVR, в това число Vive Focus, който е планувана за световно разпространяване година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР