Шлемът е по-подходящ за децата в училище, отколкото маските, тъй

...
Шлемът е по-подходящ за децата в училище, отколкото маските, тъй
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: По-добре шлем вместо маска в училище

Шлемът е по-подходящ за децата в учебно заведение, в сравнение с маските, защото не пречи на дишането. Всичко зависи от това по какъв начин детето се усеща по-комфортно. За мен шлемът е по-подходящ, тъй като той не пречи на дишането, в случай че е комфортен, е напълно лек и детето по-бързо привиква с него. Това съобщи доцент доктор Ангел Кунчев пред bTV. 

Доколкото зависи от мен, КПП-та няма да има, тъй като доста пречат на естествения живот. „ Разбира се, в случай че стане някаква трагична обстановка, усили се заболеваемостта десетки пъти, ще се разискват всевъзможни ограничения. Такова блокиране, каквото имаше, надали ще се случи отново “, означи доктор Кунчев.

В момента България е на 19-то място по заболеваемостта в Европа от 31 страни. В Испания заболеваемостта е най-висока. На второ място сме по смъртност на Стария континент.

Ако има позитивна проба в класа, родителите няма да бъдат карантинирани. Ако тяхното дете е позитивно, тогава те ще бъдат изследвани за инфекцията. Тестовете за ковид ще се поемат от страната, когато става въпрос за подозрителен случай в проведен колектив- ясла, градина или учебно заведение,  съобщи основният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев. Ако има подозрение, че дете в учебно заведение е с ковид, то краткотрайно ще се изолира, с цел да не прави спомагателни контакти със съучениците си. В рамките на 1 -2 часа родителите идват и го вземат, след което стартира неговото наблюдаване. В случаите, когато става въпрос за профилактично проучване за подозрение, тези проби ще се поемат от страната и ще се върша по инструкции на Районните здравни инспекции. Нямаме досега случаи на човек, отказал проби, в случай че имаме подозрение, че той или негово непосредствен е болен от ковид, означи още лекар Кунчев.

Доц. Кунчев разяснява и думите на доцент Атанас Мангъров, който съобщи, че в телефонен диалог основният държавен контрольор му е споделил да си „ затваря устата “: “Препоръчах на доктор Мангъров да не обърква хората с изявленията си и никога не съм му споделил „ да си затварят устата “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР