Шийният отдел на гръбначния стълб е една от най-подвижните и

...
Шийният отдел на гръбначния стълб е една от най-подвижните и
Коментари Харесай

Упражнения от известен лекар за всички, които имат нужда да излекуват врата и гръбнака си

Шийният отдел на гръбначния дирек е една от най-подвижните и незащитени зони на опорно-двигателния уред, която с възрастта претърпява разнообразни дегенеративни промени. Оттук идват и намаляването на подвижността и появяването на болежка. Гимнастическите извършения за шията съгласно доктор Бубновски са същинско избавление за милиони, тъй като не изискват доста време и тяхната успеваемост е потвърдена на процедура.

Упражнения за врат демонстрирани от доктор Александър Шишонин

Тези елементарни и ефикасни извършения могат да бъдат включени в комплекса за утринни извършения или да се извършват настрана. Преди да започнете занятията, направете леко загряване или затоплящ самомасаж на шията. Това оказва помощ да се форсира кръвообращението и придвижването на лимфата, както и прекъсване на мускулния конвулсия.

Ако се появи замаяност и неразположение, до момента в който стоите, тогава упражненията би трябвало да се извършват, до момента в който седите. Ако болката или дискомфортът се засилят, заниманието би трябвало да се спре и да се консултирате с инструктор или доктор. Важен е и дихателният темп: упражнението се извършва при поемане, а връщането в изходна позиция при издишване.

Метроном

Бавно накланяте главата към дясното рамо, по-късно наляво. Изправете гърба си и леко наклонете главата си към дясното рамо. Останете в това състояние за 30 секунди. След като се върнете в изходна позиция, направете същото в противоположна посока. Повторете 5 пъти.

Пружина

Наклонете главата си допустимо на първо време, докосвайки гърдите си с брадичка. След това, леко изпънете врата си напред и нагоре. Направете 5 повторения.

Чапла

По време на това просто упражнение мускулите на шията и гръдния панер се упражняват съвършено. В седнало състояние изправете гърба си и поставете ръцете си на коленете. Постепенно преместете ръцете си зад тила си, до момента в който опъвате брадичката си нагоре. Внимателно стегнете мускулите си и останете в това състояние за 30 секунди. Направете 5 повторения.

Поглед към небето

Наклонете главата си обратно, по-късно, леко я завъртете от една страна на друга. Това упражнение се състои от 6 повторения.

Факир

 Упражнения за врат за понижаване на болката и сковаността

Това упражнение отчасти повтаря предходното. Вдигнете ръцете си, свити в лактите, и ги притиснете над главата си. Внимателно завъртете главата си надясно и наляво, като задържате във всяка позиция за 15-30 секунди. Направете 6 повторения.

Рамка

 Упражнения за врат за понижаване на болката и сковаността

Това упражнение е дейно при остеохондроза на цервикалния и гръдния отдел на гръбначния дирек. Поставете лявата си ръка на дясното рамо, след което постепенно завъртете главата си наляво. Останете в това състояние за 30 секунди. След това, променяйки позицията на ръката, повторете в противоположна посока. Направете 5 плавни повторения. Чувствате ли мускулите си напрегнати?

Гъска

 Упражнения за врат за понижаване на болката и сковаността

Последното упражнение за подсилване на мускулите на врата се прави в изправено състояние. Изключително дейно отпуска и разтяга мускулите, като дава чувство за освобождение и релаксация. Застанете изправени, изпънати ръце настрана. Вратът би трябвало да е изправен, брадичката и раменете успоредни на пода.

Протегнете главата си напред, обърнете се встрани и протегнете брадичката си към рамото, пробвайки се да го докоснете. Повторете същото деяние от противоположната страна. Направете 5 повторения за всяко рамо.

Можете да се отървете от болката във врата много бързо, само че единствено с постоянното и вярно осъществяване на тези елементарни и налични извършения за всички. Освен това, не би трябвало да забравяте за вярното хранене и отхвърлянето на неприятните привички. Малко старания и доста скоро ще се отървете от изтощителната болежка във врата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР