Шимон Марчиняк получи наряд за финала на Световното първенство по

...
Шимон Марчиняк получи наряд за финала на Световното първенство по
Коментари Харесай

Полски съдия ще свири финала на Мондиала

Шимон Марчиняк получи наряд за финала на Световното състезание по футбол сред Аржентина и Франция, който ще се организира в неделя, 18 декември, от 17:00 часа българско време .
Шимон Марчиняк.
Полският съдия управлява досега два мача в Катар, като инцидентно и двете срещи включваха двата финалиста. Той бе рефер на мача на международните първенци от Франция с Дания, приключил 2:1 за „ петлите “ и свири успеха на Аржентина над Австралия със същия резултат в осминафиналната фаза. Помощници на Марчиняк ще бъдат неговите сънародници Павел Соколницки и Томаш Листкиевич.

41-годишният арбитър, назначен от именития рефер Пиерлуиджи Колина, е първият поляк, който получава наряд за край на Мондиал. По-рано тази година той се трансформира в първия полски съдия, който управлява полуфинал на европейски клубен шампионат, когато свири триумфа на Ливърпул над Виляреал в Шампионската лига. Той бе рефер и на още четири мача от груповата фаза и два от осминафиналите, преди да управлява и четвъртфиналната победа над Челси над Реал Мадрид с 3:2 след продължения в натоварена минала акция в ШЛ.

Английският съдия Антъни Тейлър, който остава в Катар, се надяваше да получи наряд за финалния конфликт. Неговият съотечественик и сътрудник от Висшата лига Майкъл Оливър не бе измежду претендентите и към този момент бе изпратен вкъщи от ФИФА. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР