Шейсет и един мигранти, включително жени и деца, са обявени

...
Шейсет и един мигранти, включително жени и деца, са обявени
Коментари Харесай

Над 60 мигранти са изчезнали след корабокрушение край Либия

Шейсет и един мигранти, в това число дами и деца, са оповестени за изчезнали и евентуално са се удавили край Либия след трагично корабокрушение, разгласи нощес в " Екс " Международната организация по миграцията (МОМ), представена от Ройтерс и Франс прес.

Според оживели, представени от организацията, лодката с към 86 души е отплавала от либийския град Звара. Най-малко 61 мигранти са оповестени за изчезнали и се счита, че са се удавили, съгласно организацията. Повечето мигранти са били от Нигерия, Гамбия и други страни от Африка.

Общо 25 души са били избавени и са трансферирани в център за задържане в Тарик ас Сека, покрай Триполи.

" Екип на МОМ съумя да окаже здравна помощ и всички те са в положително здравословно положение ", твърди същият източник.

" Повече от 2250 души са изгубили живота си в централната част на Средиземно море тази година ", изрази страдание Флавио Ди Джакомо, представител на МОМ за Средиземноморието, в Екс, съобщавайки за това следващо корабокрушение. " Тази трагична цифра демонстрира, че за жалост не се прави задоволително, с цел да се избавят човешки животи в морето ", добави той, написа Българска телеграфна агенция.

Либия и Тунис са двете съществени насочни точки за мигрантите, които се пробват да доближат Европа през Средиземно море.

По последни данни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) тази година в Италия са пристигнали над 153 000 мигранти от Тунис и Либия.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР