Шестзвезден Сити отнесе Челси и се върна на върха във

...
Шестзвезден Сити отнесе Челси и се върна на върха във
Коментари Харесай

Шестзвезден Сити отнесе Челси и се върна на върха във Висшата лига

Шестзвезден Сити отнесе Челси и се върна на върха във Висшата лига
Отборът на Манчестър Сити разгроми вкъщи на,,Етихад “ с 6:0 гостуващия Челси в среща от британската Висша лига. Домакините не оставиха никакъв късмет на противника си и чаканото с огромен интерес неделно дерби бързо се трансформира в рецитал на настоящия първенец.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола откриха резултата още при първата си по-сериозна офанзива в мача, когато групова неточност в защитата на,,сините “ бе употребена от Рахийм Стърлинг, който със мощен удар разстреля Кепа Арисабалага.

Играчите на Маурицио Сари бяха в потрес от ранното попадение и се сгромолясаха в отбрана на три пъти в идващите двадесет минути. Първо Серхио Агуеро компенсира за пропуща си преди този момент на празна врата с превъзходен удар в горния ъгъл на испанския пазач, а в следствие вкара отблизо разстояние след фрапантна неточност на Рос Баркли.

Илкай Гюндоган направи резултата 4:0 с прекрасен удар, при който Кепа можеше да се изяви и по-добре. Челси рядко поглеждаше към вратата на Едерсон, само че на два пъти имаше положителни обстановки за попадение, като първо Педро пропусна самичък против бразилеца, а малко по-късно прекрасен удар на новопривлечения от Милан Гонсало Игуаин бе отразен от стража на,,гражданите “.

През втората част,,небесносините “ успокоиха темпото, само че все пак означиха нови два гола в гостуващата врата. Първо Агуеро оформи своя хеттрик след осъществяване на дузпа, свирена за нарушаване на Сезар Аспиликуета против Стърлинг, а в края на дуела британският национал реалиозира второто си попадение в мача, с което оформи крайния резултат. След края на дуела очевидно отчаян от представянето на своите футболисти Сари отхвърли да се поздрави с мениджъра на манчестърци Пеп Гуардиола.

Така Сити се завърна на върха във Висшата лига, като е с еднакъв брой точки с Ливърпул и мач повече, само че с по-добра голова разлика от мърсисайдци. В идващия си дуел отборът приема вкъщи Нюпорт Каунти в среща от петия кръг на ФА Къп, а в следствие гостува на Шалке 04 в първи осминафинален конфликт от Шампионската лига. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР