Шестокласници ОУ Йордан Йовков“ оживиха с присъствието си съдебната палата

...
Шестокласници ОУ Йордан Йовков“ оживиха с присъствието си съдебната палата
Коментари Харесай

Ученици от ОУ Йордан Йовков посетиха Районният съд във Варна

Шестокласници ОУ " Йордан Йовков “ оживиха с наличието си правосъдната палата на площад " Тракия “ във Варна при визитата си в границите на провежданата просветителна стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.

Още на входа децата се срещнаха с разпоредбите за достъп и пропускателния режим в постройката и с внимание следваха напътствията на чиновниците от " Съдебна защита " при прекосяване през метал-детектора и наложителната инспекция. От тях те схванаха с какви предмети и в какво облекло не е разрешено да се влиза в правосъдната постройка и какви условия по сигурността би трябвало да се е съблюдават.

По-късно в правосъдна зала учениците се срещнаха с избраните места за всеки от участниците в правосъдните процеси и в свободен диалог с наказателния арбитър Радостина Методиева и гражданския арбитър Даниела Павлова получиха отговор на доста от въпросите си. Най-голям интерес шестокласниците демонстрираха към тематиките за заплахите в интернет пространството, кибертормоза, последствията от отправяне на обиди и закани, другите форми на експанзия и принуждение, причиняването на телесни повреди, рисковете от опиатите, увреждането или унищожаването на непознато имущество, накърняването на нечии права и отбраната на права пред съда.

Шестокласниците получиха брошури с потребна информация за правораздаването и активността на съдилищата, а на финала на срещата с районните магистрати си направиха обща фотография в правосъдната зала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР