Шестокласник от Пловдив помогна на свой съученик при катастрофа. Въпреки

...
Шестокласник от Пловдив помогна на свой съученик при катастрофа. Въпреки
Коментари Харесай

Шестокласник от Пловдив помогна на свой приятел, блъснат от кола на улицата

Шестокласник от Пловдив оказа помощ на собствен съученик при злополука. Въпреки възрастта си, момчето не се уплашило нито за момент и реагирало невъзмутимо, като придружило до болничното заведение ранения си другар, оповестява БТВ.

Двамата са в шести клас и упражняват дружно плуване.

Преди десетина дни момчетата излизат от подготовка, минути по-късно Петър Петров е блъснат от лек автомобил. „ Отидохме за закуски, по-късно да пресичаме на пешеходната пътека и се случи случаят. Дойде колата и ме блъсна. Не усетих болежка, повече бях шокиран”, описа потърпевшият.

Въпреки напрежението, приятелят на Петър резервира хладнокръвие, обажда се на татко си, който е хирург. Двамата са откарани до болничното заведение от водача на автомобила. „ Удари го огледалото в едната буза, по някакъв метод съумя да се подпре на коляно, само че не падна. Хората ни предложиха помощ и ни закараха до болничното заведение, тъй като татко ми работи там като детски хирург и незабавно уреди обзор. След това са го закарали очевидно да му създадат шев”, сподели Петър Ташев.

Пострадалото момче се отървава с разкъсна рана на бузата, а семейство Ташеви са горди от постъпката на сина си. „ Той се обади че идват в незабавното поделение, аз инцидентно си бях в клиниката и непосредствено ги качих горе за консултация и обзор. Мисля, че това е естествена реакция на всеки един, който би бил виновен при сходен инцидент”, сподели бащата доктор Васил Ташев.

Родителите на потърпевшия Петър остават впечатлени от постъпката на приятеля му и пишат благодарствено писмо до учебното заведение. „ На тяхната нежна възраст това е в действителност нещо извънредно. Добрината би трябвало да се демонстрира, би трябвало да приказваме да положителното,защото то е заразно”, безапелационна е майката на потърпевшия Петър – Дафина Петрова.

„ Почувствах се добре, когато разбрах за благодарственото писмо, и мисля, че постъпката ми е правилна”, призна Петър Ташев. Петър и Петър вземат участие в държавно състезание по плуване часове след случая още веднъж един до друг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР