Шесткратният световен шампион в клас MotoGP Марк Маркес напусна болницата,

...
Шесткратният световен шампион в клас MotoGP Марк Маркес напусна болницата,
Коментари Харесай

Марк Маркес бе изписан от болницата след 10-дневен престой

Шесткратният международен първенец в клас MotoGP Марк Маркес напусна болничното заведение, в която му бе направена трета интервенция на счупената дясна раменна кост, 10 дни след самата намеса.

Испанецът получи фрактура по време на откриващата сезона Гран При на Испания през юли, след което се подложи на две интервенции и пропусна остатъка от годината. Заради тези две интервенции в доста пай интервал, се наложи Маркес да мине и трети път под ножа, като възобновяване му може да отнеме до шест месеца, което съвсем несъмнено го вади от първите няколко старта за сезон 2021 в кралския клас.

Причина за по-дългия от предстоящото престой на испанеца в болничното заведение бе получена зараза в региона на оперираната кост, чието лекуване с антибиотик бе несъмнено като „ приемливо “ от страна на медицинския екип и Маркес бе изписан за домашно лекуване.

Ако той фактически пропусне старта на сезона, то неговото място паралелно до Пол Еспаргаро в екипа на Repsol Honda може да бъде заето от Андреа Довициозо, който остана без пилотско място за 2021 година, след радялата си с Ducati в края на 2020. Друг вид е тест водачът на японския производител Щефан Брадъл, който замести испанеца през този сезон, още веднъж да застане на старт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР