Шесткратният шампион с Чикаго Булс Скоти Пипън похвали младата звезда

...
Шесткратният шампион с Чикаго Булс Скоти Пипън похвали младата звезда
Коментари Харесай

Скоти Пипън призна уменията на младата звезда на Бостън

Шесткратният първенец с Чикаго Булс Скоти Пипън похвали младата звезда на Бостън Джейсън Тейтъм. Легендата на " биковете " е на мнение, че Селтикс би трябвало да разчитат на качествата на 22-годишното крило, което сподели забележителен напредък в играта си през сегашния сезон. Ето какво отговори Пипън на въпрос на предаването The Jump.

- Способен ли е Тейтъм да бъде най-хубавият състезател в шампионски тим?

Пипън: Така считам. Мисля, че това беше сезонът, в който той блесна. Тейтъм стартира акцията с задачата да се отдели от останалите играчи, които също израснаха и се развиха, като покаже лидерските си качества. Това стана ясно със селекцията си в " Мача на звездите ". Реализаторските му умения започнаха да доближават своя пик и му помогнаха още веднъж да се разедини от останалите, с цел да покаже, че може да бъде водещата офанзивна фигура в този клуб. Отборът ще би трябвало да разчита на реализаторските качества на Тейтъм, с цел да се оправи в дългия път "

203-сантиметровият баскетболист записва приблизително по 23.6 точки и 7.1 битки през сегашния сезон, отбелязвайки растеж от 7.9 точки по отношение на статистиката му от предишния сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР