Шестима производители от Тракийската низина са сред деветте родни фирми,

...
Шестима производители от Тракийската низина са сред деветте родни фирми,
Коментари Харесай

6 производители от Тракийската низина представят България на най-голямото изложение за вино в Бенелюкс

Шестима производители от Тракийската равнина са измежду деветте родни компании, които ще показват България на най-голямото ревю за вино в Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург) – „ Мегавино ”, което ще се организира от 21 до 23 октомври в Брюксел.

България ще е със статут на почетен посетител, а страната ни е определена за „ guest of honour ”, тъй като взе участие в ревюто към този момент 11-а поредна година.

 20pl4007-1 „ Държавите, които са почетен посетител, се радват на доста благоприятни условия. През 2016 година почетен посетител на „ Мегавино “ е Ливан – 6 месеца след ревюто те усилват продажбите си на вино в Белгия с 38%. Испания и Австрия, предходни почетни посетители, регистрират 18% и 41% растеж за година. Надявам се след „ Мегавино “ повече хора, които се интересуват от винен туризъм, да посетят България, а родните винопроизводители да усилят доста своя експорт за Бенелюкс “, разяснява Меглена Михова от Probegex, представителят на Concours Mondial за България.

Залите за дегустация на „ Мегавино “ в Брюксел са кръстени на типични български сортове – мавруд, рубин и мискет. В продължение на 3 дни ще има мастър класове за българските сортове, които ще се водят от белгийски дегустатори. Партньор на всеки мастър клас е друга белгийска медия.

България ще бъде показана на най-големия щанд. Той заема 150 кв.м. и е централно ситуиран. На два ТВ екрана ще се прожектират филми за страната ни като производител на вино и за Пловдив като столица на културата през 2019 година На нашия щанд ще бъде и формалното разкриване на цялото ревю на 20 октомври (петък) вечерта. То ще стартира с български национални танци.

По-късно ще се сервират български сирена и локални артикули, а интернационалният специалист Филипо Балдан ще показа съвременни коктейли с българска ракия. Представянето на България като почетен посетител на „ Мегавино “ се осъществя с поддръжката на Министерство на стопанската система и от Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия.

„ Мегавино “ е най-голямото ревю за вино в Бенелюкс. На повърхност от 10 000 квадратни метра то показва над 450 изложители от 27 страни. Очакват се близо 30 000 вносители, производители, представители на търговски вериги, заведения за хранене, хотели и фенове на виното. България като почетен посетител на „ Мегавино “ се популяризира в белгийските медии през целия месец октомври.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР