Шестима лекари бяха номинирани от ръководството на МБАЛ-Пазарджик за годишните

...
Шестима лекари бяха номинирани от ръководството на МБАЛ-Пазарджик за годишните
Коментари Харесай

Педиатърът д-р Валентин Данчев е номиниран за приза „Лекар на годината“ от МБАЛ-Пазарджик

Шестима лекари бяха номинирани от управлението на МБАЛ-Пазарджик за годишните награди „ Лекар на годината 2023 “ на Българския лекарски съюз.

Началникът на Отделението по трансфузионна хематология, доктор Ваня Стоева, е номинирана в категорията “Дългогодишна активност в региона на медицината и деен принос в развиването на компетентност “. Тя работи в отделението от 40 години, а от 1988 година е и негов началник.

Д-р Гергана Вълева от Хирургично поделение е номинацията в категория “Принос за развиване и използване на новаторска медицина и неповторими техники “. Д-р Вълева работи в отделението от 11 години. Тя има интерес към актуалните подходи за лекуване на хирургичните болести – мини инвазивна и роботизирана хирургия, като вярата и е да способства за възобновяване и напредък на хирургията в по-крайните лечебни заведения и да има досегаемост за по-голям брой пациенти.

Двама млади лекари са номинирани в категорията “Ти си нашето бъдеще “. Това са доктор Димитър Бакалов от Спешно поделение и доктор Златомира Манолова от Второ педиатрично поделение.

Д-р Димитър Бакалов е образец за млад и упорит доктор, който е подготвен да помогне на всеки и когато и да е. Той оказва първа помощ на потърпевши при доста от най-тежките произшествия, станали през миналите месеци на територията на региона. Помага на доста хора и отвън болничното заведение. Сред тях са ранен моторист на пътя в село Радилово, стара жена на улица в Пазарджик, потърпевшо семейство на пътя за Пловдив, потърпевш при ПТП на изхода за Главиница и други. През месец юли по време на женитба в Асеновград, той оказва първа помощ на шаферка, която получава епилептичен спазъм.

За своя петгодишен стаж като млад доктор, доктор Златомира Манолова потвърждава своята подготвеност и обич към децата. Тя желае да надгражда знанията си в региона на педиатрията, с цел да бъде потребна на още доста дребни пациенти.

Рентгенологът доктор Елени Кузева от Отделението по образна диагностика е номинацията на болничното заведение в категория “Принос за развиване и одобряване на престижа на съсловната организация “. Професионалната й кариера от над 35 години е обвързвана с образната диагностика, а в продължение на 11 години тя е и шеф на Отделението по образна диагностика.

Номинацията за “Лекар на годината 2023 ” е за началника на Второ педиатрично поделение, доктор Валентин Данчев. Той работи в детското поделение от 1985 година От 2013 година е шеф на Второ педиатрично поделение на МБАЛ-Пазарджик.

Д-р Валентин Данчев е един от най-хубавите педиатри в Пазарджик, който е оказал помощ за спасяването и лекуването на стотици заболели деца и е обучил доста млади лекари. Само в границите на две седмици през летните месеци на тази година, под управлението на доктор Данчев, екипът на отделението съумява да окаже нужната помощ на 10 деца с разнообразни отравяния. Многобройни са и другите тежки случаи, при които доктор Данчев е приложил най-хубавото лекуване, с цел да помогне.

Номинациите бяха изпратени до Регионалната гилдия на Българския лекарски съюз в Пазарджик. Предстои на свое съвещание Управителният съвет на РК на БЛС да прегледа подадените оферти от другите лечебни заведения в региона и да дефинира спечелилите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР