Шестима души от едно семейство, които бяха в неизвестност от

...
Шестима души от едно семейство, които бяха в неизвестност от
Коментари Харесай

Шестима души от едно семейство загинали при бурята Харви в САЩ

Шестима души от едно семейство, които бяха в неопределеност от неделя, са открити мъртви във вана си през вчерашния ден след породените от бурята Харви наводнения, които заляха град Хюстън в щата Тексас, съобщи Франс прес.

Загиналите са стара двойка и четири от правнуците им на възраст от 6 до 16 години.

Тригодишно момиченце е открито вкопчено в тялото на удавената си 41-годишна майка в Югоизточен Тексас, съобщи Асошиейтед прес.

Малкото дете е признато в болница с хипотермия. Състоянието му се е нормализирало и с него към този момент са негови близки.

Колата на майката е била хваната в капан в наводнен длъжностен паркинг. Тя се пробвала да се избави с дъщеричката си, само че била отнесена от наводнението.

Над 32 000 души са по приюти в щата Тексас поради бурята Харви. Приготвени са още 30 000 кревати, които ще се разпределят при нужда, сподели губернаторът на Тексас Грег Абът.

Според тексаските управляващи над 48 700 къщи са потърпевши от наводнения и други вреди, провокирани от бурята Харви.
Над 8500 души са избавени в щата Тексас досега, съобщи ТАСС.

Все още няма изясненост за общия брой на жертвите на бурята. Вчера в. "Ню Йорк таймс " заяви за 30 починали, само че управляващите на Тексас не са удостоверили тази информация.

Общите стопански вреди от бурята Харви може да доближат сума сред 70 и 90 милиарда $, съобщи компанията за оценка на риска Ар Ем Си, представена от Ройтерс.

Последиците от бурята Харви ще са надалеч по-тежки от тези на урагана Катрина или на бурята Санди, съобщи губернаторът на Тексас Грег Абът, представен от ДПА.

Той уточни, че в региона на Хюстън живеят повече хора и предсказа, че федералната финансова помощ "значително ще надвиши " 120-те милиарда $ след урагана Катрина в Ню Орлиънс през 2005 година

Бурята Харви отслабва с напредването си по суша. Проливни дъждове и наводнения не престават в югоизточната част на Тексас и югозападната част на Луизиана, заяви Националният център за ураганите, представен от Ройтерс.

Харви се намира на към 56 км на север-североизток от град Лейк Чарлз в щата Луизиана. Максималната скорост на съпътстващите бурята ветрове е 64 км/ч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР