Шестима червени депутати напускат парламентарната група на БСП и партията.

...
Шестима червени депутати напускат парламентарната група на БСП и партията.
Коментари Харесай

Разцепление в БСП. Шестима депутати напускат

Шестима червени депутати напущат парламентарната група на Българска социалистическа партия и партията. Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Георги Андреев и Димитър Стоянов. Те оповестиха решението си на брифинг в коридорите на Народното събрание. Двама от тях, Валери Жаблянов и Красимир Янков бяха съперници на Корнелия Нинова за лидерския пост на провелите се неотдавна вътрешно-партийни избори. А след конгреса на партията, извършен през миналия уикенд, двамата останаха и отвън Националния съвет на партията.

Изборите бяха извършени в нарушаване на устава, насочи рецензия през днешния ден Красимир Янков и добави, че непрекъсната замяна на идейния облик на партията е докара до липса на идентификацията.

Шестимата остават депутати до края на мандата, с цел да изпълнят уговорките към гласоподавателите си.

Прекратяваме участието си в Българска социалистическа партия, само че оставаме социалисти, съобщи Красимир Янков. 

Аз не напущам Българска социалистическа партия, тъй като управлението на партията я напусна с политиката си, оставам член съобщи Жаблянов.  Опитът Българска социалистическа партия да бъде превърната в дясна партия е същинска опасност за демокрацията, добави той.

Янков пък показа, че имат диалози със съидейници в цялата страна.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР