Шести човек от екипажа на кораба Верила е арестуван във

...
Шести човек от екипажа на кораба Верила е арестуван във
Коментари Харесай

Шести член на екипажа на Верила е арестуван от ирландската полиция

Шести човек от екипажа на кораба " Верила " е задържан по отношение на хипотетичното изземване на кокаин за няколко милиона евро на борда на транспортен съд за насипни товари във Фойнс, графство Лимерик, съобщава ирландският вестник The Journal .

Това се случва, откакто няколко часа по-рано бяха задържани петима мъже на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години по отношение на конфискацията на борда на кораба. Националността на шестия задържан не се загатва, само че на борда имаше 17 българи и един украинец.

И шестимата мъже са били отведени от кораба " Верила ", регистриран в Малта, който е арестуван под въоръжено наблюдаване от вторник (19 декември), когато е дошъл в пристанището.

Шестият мъж е на 32 години. Всички мъже са арестувани от правителствената организация " Гарда "  в региона на Лимерик.

Всички мъже са задържани за закононарушение, обвързвано с импорт на следени опиати в нарушаване на раздел 15, точка б) от Закона за корист с опиати, като по закон се предвижда наложителна присъда отнемане от независимост, в случай че пратката е на стойност над 13 000 евро.

Приема се, че мъжете са арестувани по силата на наредба, която разрешава да бъдат разпитвани обвинените за най-много седем дни.

Смята се, че иззетата стока е на стойност към 21 млн. евро (41.83 млн. лева) и тежи 300 кг. Ирландският вестник оповестява, че митническите управляващи са очаквали по-голям товар, евентуално един звук, когато са нахлули на кораба.

Вестникът е научил, че съмненията са, че опиатите евентуално са от южноамерикански картел, обвързван с европейски наркобанди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР