Шестата годишна среща на Националния борд по туризъм се проведе

...
Шестата годишна среща на Националния борд по туризъм се проведе
Коментари Харесай

Туризмът иска за реклама 1% от приходите

Шестата годишна среща на Националния ръб по туризъм се организира през вчерашния ден в София. Събитието събра водачи в бранша и представители на другите браншови организации и мина под наслов „ 2019 - година на вътрешния туризъм, вложенията и нововъведенията “.

Всички те се сплотиха към една обща концепция - страната да стартира да отделя 1% от всички доходи от туризъм, които да бъдат реинвестирани в реклама и популяризирането на България като дестинация за разнообразни типове туризъм.

Над 150 водачи в туристическия сегмент насочиха публично това искане към присъстващите представители на властта в лицето на министъра на туризма Николина Ангелкова, кмета на София Йорданка Фандъкова, както и ръководителя на комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев.

Няколко вести пристигнаха от Министерството на туризма, като персонално Николина Ангелкова анонсира, че приходите от бранша за 2018 година са близо 8,4 милиарда лв., което е с 4,8% повече по отношение на миналата година. Тя увери присъстващите, че до месец ще е подготвена и новата разпоредба за категоризация и подготовка на местата за настаняване.

Ангелкова акцентира, че от министерството към този момент са оптимизирали единната система за туристическа информация " SD ", която сътвори редица проблеми на хотелиерите. Освен това към Министерството на туризма ще бъде основан съвещателен съвет за сформиране на тактика за цифров маркетинг и реклама, само че Николина Ангелкова побърза да каже, че очакванията на сектора за съществено нарастване на рекламните бюджети за разпространение на България няма по какъв начин да се случи в сходни рамки.

Самото събитие мина под формата на полемика, като уредниците от Националния ръб по туризъм бяха обособили четири обособени панела с друга устременост и десетки лектори, измежду които ръководителят на УС на търговско-промишлената палата Цветан Симеонов, шефът на Национална опера и балет акад. Пламен Карталов, изпълнителният шеф на Майкрософт в България Калин Димчев, шефът на " Галакси Инвенстмънтс Груп " Константин Бояджиев и редица други представители на бизнеса. Всички те разискаха дигитализицията в туризма, насърчаването на вложенията в бранша и изгодите от това България да бъде рекламирана като дестинация за разнообразни типове туризъм.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР