Шест страни-членки на ЕС са изпратили писмо до Европейската комисия,

...
Шест страни-членки на ЕС са изпратили писмо до Европейската комисия,
Коментари Харесай

Шест държави призовават ЕС да не спира връщането на мигранти в Афганистан

Шест страни-членки на Европейски Съюз са изпратили писмо до Европейската комисия, в което предизвестяват да не се стопират депортациите на афганистанци, търсещи леговище в Европейски Съюз, макар огромния прогрес на талибаните в Афганистан, съобщи Ройтерс.

" Това, че региони в дадена страна не са безвредни, не значи, че всеки неин жител автоматизирано има право на протекция ", сподели в пост в Туитър Сами Махди, белгийският държавен секретар, отговарящ по въпросите на бежанците и миграцията. Той уточни Германия, Австрия, Нидерландия, Дания и Гърция като другите страни, подписали писмото до Европейската комисия.

Сами Махди счита, че би трябвало да остане опцията за депортирането на лица от Афганистан, на които е отказано леговище. " Афганистанците, за които след задълбочено и без значение изследване се откри, че не се нуждаят от леговище, не могат да останат в Белгия ", съобщи той.

Европейската комисия заяви, че е получила писмото на шестте страни и ще отговори на време

Талибаните активизираха акцията си да разгромят законното държавно управление на Афганистан и да наложат още веднъж строги ислямски закони, откакто непознатите войски започнаха финалното си евакуиране от страната. Вчера талибаните съумяха да завладяват шеста провинциална столица в Афганистан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР