Шест са вече загиналите при снощните две земетресения, които разлюляха

...
Шест са вече загиналите при снощните две земетресения, които разлюляха
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите след новите трусове в Турция, 90 вторични е имало през нощта

Шест са към този момент починалите при снощните две трусове, които разклатиха южния турския окръг Хатай, оповестиха " Хюриет " и Си Ен Ен-Тюрк. По думите на вътрешния министър Сюлейман Сойлу броят на ранените към този момент е 294 души, а избавителните екипи в град Антакия търсят минимум трима души, затрупани под руините на рухнала постройка.

18 от потърпевшите са в тежко положение.

Първият трус, който бе с магнитуд от 6,4 по скалата на Рихтер, беше регистриран в 20.04 часа локално време с епицентър в региона на град Дефне. Три минути по-късно земята в региона на град Самандаг се разклати. Турските сеизмолози оповестиха, че вторият трус е бил с магнитуд от 5,8 бала по скалата на Рихтер.

Земетресенията, които бяха усетени в Гърция, Египет, Израел, Ливан, Сирия и Кипър, са били последвани от 90 вторични труса, прецизираха от турската Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД). Местните управляващи предизвестиха хората да стоят надалеч от развалени здания и хиляди прекараха нощта навън.

Петима души пък са починали, а над 400 са ранени в няколко сирийски града след новите земетресения, съобщи ТАСС.

Според информация на телевизия " Ал Арабия " четирима души са починали при суматохата и блъсканицата, зародили след трусовете в градовете Алепо и Тартус. Още една жена, съгласно телевизия " Скай нюз - Арабия ", е починала в пристанищния град Латакия.

Най-малко 470 души са били ранени след новите трусове в района, като 150 от тях са в следената от бунтовниците северозападна част на Сирия, съобщи ДПА, цитирайки Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида (СЦНПЧ).

Неправителствената организация оповестява, че близо 320 от ранените са в следени от сирийското държавно управление региони, най-много в Алепо.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР