Шест са исканията на протестиращите миньори и енергетици, съобщиха от

...
Шест са исканията на протестиращите миньори и енергетици, съобщиха от
Коментари Харесай

От КТ Подкрепа обявиха шестте искания на протестиращите миньори и енергетици

Шест са настояванията на протестиращите миньори и енергетици, оповестиха от пресцентъра на Конфедерацията на труда (КТ) " Подкрепа ".

Първото от тях е за обезпечаване на механизъм за потенциал на въглищните централи, като сериозна инфраструктура на енергийната система за страната.

Друго искане е за неотложно осъществяване на решенията на Народното събрание от 31 януари 2020 и 12 януари 2023 година Протестиращите, съгласно КТ " Подкрепа ", желаят и незабавно да се стартира разработване на енергийна тактика до 2050 година със наложително присъединяване на обществените сътрудници.

Отлагане на либерализацията на енергийния пазар за битови консуматори от януари 2026 година до постигане на средноевропейски равнища на семействата в състояние на енергийна беднотия е друго искане. Настоява се още за бистрота на процедурите по капиталовите планове и включване в териториалните проекти (ТП) на централите, мините и засегнатите общини в съответните райони с техните планове. Шестото искане е за " изрично отпадане от Търговско предприятие на дружество за преработка на въглищните райони ".

Протестите на миньорите и енергетиците не престават и през днешния ден. Вече четвърти ден са затворени основни точки на придвижване в Стара Загора, блокирана е автомагистрала " Тракия ".

Вчера протестиращите не одобриха поканата на министър-председателя акад. Николай Денков за среща.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР