Шест партии към момента изглеждат сигурно представени в състава на

...
Шест партии към момента изглеждат сигурно представени в състава на
Коментари Харесай

Екзакта: ГЕРБ-СДС - 23,5%, за второто място се борят ПП, ИТН и БСП



Шест партии все още наподобяват несъмнено показани в състава на идващия парламент. Това демонстрира изследване на " Екзакта Рисърч Груп ".

Лидери са ГЕРБ, а за второто място се борят три партии - " Продължаваме промяната ", " ИТН " и Българска социалистическа партия. Над 4-процентовата преграда за влизане в Народното събрание са още " Демократична България " и Движение за права и свободи. Под прага остават " Изправи се БГ! Ние идваме! ", Вътрешна македонска революционна организация и " Възраждане ".

По 90% от гласоподавателите на ГЕРБ, на Българска социалистическа партия и на ИБГНИ са твърдо решени да гласоподават за президент. По 80% от гласоподавателите на Има Такъв Народ и на Политическа партия и две трети от гласоподавателите на Демократична България също заявяват безапелационни планове да гласоподават за президент.

Сред деклариралите изрично желание да гласоподават на идните парламентарни избори, по-често има хора на възраст над 30 години, висшисти, поданици на градовете-областни центрове и на селата. Висока готовност за парламентарния избор се следи измежду по над 90% от гласоподавателите на ГЕРБ, на Българска социалистическа партия, на Движение за права и свободи и на ИБГНИ. Близо по 80% от последователите на Има Такъв Народ и Политическа партия също са безапелационни, че ще вземат участие в парламентарния избор. Това настояват и две трети от гласоподавателите на Демократична България.
Изследването на " Екзакта Рисърч Груп " е извършено със лични средства в интервала 6-12 октомври измежду 1025 пълнолетни българи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР