Шестима палестинци, убити от израелските сили в Западния бряг и Газа

...
Шест палестинци са убити от израелските сили в окупирания Западен
Коментари Харесай

Шест палестинци са убити от израелските сили в окупирания Западен бряг и Ивицата Газа.

Четирима бяха убити при военна атака късно през нощта в бежанския лагер в Дженин, при която около 30 души също бяха ранени, според палестински медици.

Още един млад палестински мъж беше убит по време на израелска атака в Йерихон в сряда сутринта.

Шестият беше убит по време на бурни демонстрации във вторник вечерта близо до разделителната ограда между Газа и Израел.

Смачкани палестински надежди 30 години след споразуменията от Осло. Палестинец, застрелян в главата, насочва вниманието към използването на сила от Израел

Във вторник вечерта имаше интензивни боеве в лагера Дженин, крепост на Палестински бойци, където израелските военни започнаха най-голямата си операция от години на Западния бряг през юли.

Военните казаха, че техните сили са разменили огън с местни въоръжени лица и са извършили рядък удар с помощта на дрон самоубиец.

По време на напускането на лагера, според военните, експлозивно устройство е детонирало под едно от превозните им средства, така че хората вътре трябвало да бъдат спасени. Няма ранени войници.

Видео, публикувано в социалните медии, изглежда показва как израелска стрелба удря минарето на джамия, откъдето се стреля.

И четиримата убити палестинци са били мъже на около 20 години, според палестинското министерство на здравеопазването.

Палестинските бойни групи казаха, че трима от загиналите бяха техни членове.

Малко след като израелските войски се изтеглиха от бежанския лагер, Палестинската власт (ПА) каза, че въоръжени лица са стреляли по нейния комплекс в Дженин. Бойци от лагера обвиниха ПА, която управлява части от Западния бряг, които не са под пълен израелски контрол, че не успява да ги защити.

Кръвопролитието в Дженин беше последното в нарастването на насилието на Западния бряг, където израелската армия твърди, че е извършвала антитерористични дейности през последната година и половина.

Сряда сутринта стана свидетел на смъртоносна израелска военна атака в бежанския лагер Акабат Джабер в Йерихон.

Местната болница каза, че 19-годишен мъж, който е починал, е бил прострелян в главата.

Свидетели казаха, че местните жители са хвърляли камъни по израелските войници, които са влезли в лагера.

Израелската армия каза, че взривни устройства също са били хвърлени, докато нейните сили са извършвали нападение при арест.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР