Шест отбора момчета и момичета, разделени в две възрастови групи

...
Шест отбора момчета и момичета, разделени в две възрастови групи
Коментари Харесай

Шахматен турнир срещу агресията в училище

Шест тима момчета и девойки, разграничени в две възрастови групи 5-7 клас и 8-10 клас, участваха в междуучилищния шахматен шампионат, проведен от Местната комисия за противообществени прояви на малолетни и малолетни към регион „ Възраждане “-СО. Турнирът се организира в обновената бибилиотека на 18 СОУ „ Уилям Гладстон “.

Първенството беше публично намерено от Цветанка Петкова, секретар на МКБППМН, която поздрави участниците и треньорите от името на Савина Савова, кмет на регион „ Възраждане “.

„ Шахматът е метод за самоусъвършенстване, предизвикването на мозъка, античната традиция и мъдрост. Той възпитава почитание към съперника, самообладание и мощ на мозъка, въображение, тактика и тактичност. Акцент в работата на МКБППМН на регион „ Възраждане “ през 2018 година – годината на европредседателството България и „ София – европейска столица на спорта, 2018 “ са: европейските полезности и правата на детето, спортът за деца в свободното време – здравословен метод на живот и предварителна защита против експанзията в учебно заведение, поддръжка на фамилията и личностното развиване на децата. Столична община и регион „ Възраждане “ поставяме грижи и сътворяваме положителни условия за спорт на децата и младежите от Района, разпространяваме разнообразни типове спорт за по-качествен, деен и здравословен живот. “, се споделя в приветствения адрес на Савина Савова.

Победители в първата възрастова група 5-7 клас са: 1-о място 46 ОУ „ Константин Фотинов “, 2-о място – 30 СУ „ Братя Миладинови “, 3-то място – 136 ОУ „ Любен Каравелов “. Във възрастовата група на 1-о място се класираха учениците от 30 СУ „ Братя Миладинови “, а на 2-о място – 18СУ „ Уилям Гладстон “.

Всички спечелили получиха грамоти и кгниги. Гост на събитието беше и основният специалист на регион „ Възраждане “ Спас Узунов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР