Шест нови вида растения са открити в Гуанси-джуанския автономен район

...
Шест нови вида растения са открити в Гуанси-джуанския автономен район
Коментари Харесай

Откриха 6 нови растителни вида в Южен Китай

Шест нови типа растения са открити в Гуанси-джуанския самостоятелен регион в Южен Китай, заяви Институтът за китайска медицина и фармацевтични науки в Гуанси.

Шестте нови типа са Vernicia calcicola, Paraphlomis caloneura, Mitreola quanruii, Walsura guangxiensis, Lysimachia cavicola и Aletris guangxiensis. Те са открити по време на четвъртото национално изследване на ресурсите на обичайна китайска медицина и първото изследване на ресурсите на зародишната плазма на тревата и храстите в Гуанси.

Изследването е оповестено в научните списания „ Phytotaxa “, „ Systematic Botany “ и „ PhytoKeys “ през 2023 и 2024 година

Ху Жънчуан, член на изследователския екип и асоцииран откривател от Гуанската лаборатория за качествено стандартизиране в китайската медицина съобщи, че главните разновидности на Vernicia calcicola или тунгово маслено дърво, виреят основно в региони на Китай с киселинна почва, само че новия тип Vernicia calcicola е открит във варовикови региони на относително ниска надморска височина по границата сред Китай и Виетнам. Експертът добави, че откритието може да способства за промишленостите, които употребяват тунговото масло и развъждането на нови сортове тунг, както и да даде нов способ за надзор на опустиняването във варовиковите региони. Откритието има огромно значение за проучванията на фитогеографията и популационното многообразие на рода.

Откриването на новия тип в допълнение обогатява ресурсите на биоразнообразието на Китай, допринасяйки за по-нататъшни проучвания на екологичните функционалности, икономическата стойност и медицинските функционалности на съответните растения.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед15012Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед16142Доц. Григор Сарийски за еквилибристиките на Асен Василев с бюджетаАлтернативен Поглед55085Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед31390Мартин Карбовски: Трябва ни гражданска война, която да се води от интелигенция, която не презира народа сиАлтернативен Поглед43205Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед554833Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед184438Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед128154Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни  Димитър Шивиков, коалиция на искащите, Макрон, натикани страните от соцлагера <
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР